Jégkorong: Sean Simpsonból sugárzik az optimizmus – vélik a játékosok

Vágólapra másolva!
2020.11.04. 10:22
Új időszámítás kezdődik a magyar férfi jégkorong-válogatottnál, hiszen Sean Simpson személyében új szövetségi kapitánya van nemzeti csapatunknak, aki kedden megtartotta az első edzést is a lengyelek ellen készülő keretnek. Becze Tihamérral és Nagy Krisztiánnal beszélgetett az NSO Tv. 

„Titkon reménykedtem, hogy benne vagyok a keretben, ismét megkapom a lehetőséget a bizonyításra – mondta a Csíkszeredában játszó Becze Tihamér. Mindenki bizonyítani akar, de nem kell túlzásba esni, hiszen a nagy akarásnak nyögés a vége. Meg kell találni az arany középutat, hogy akarj és dolgozz, bizonyíts, ugyanakkor fejben is rendben légy. Sean Simpson nagyon jó benyomást keltett, sugárzik belőle az optimizmus, előrelépést hoz majd a magyar hokinak, függetlenül attól, hogy ki kerül be a keretekbe.

Utóbbi gondolattal Nagy Krisztián is egyetértett, a keretbe kerülésről pedig a következőket mondta.

„Ez nem arról szól, hogy ki alapember, ki volt több világbajnokságon, hanem, hogy az adott elképzelések szerint, az elképzelt struktúrában ki tud jobban teljesíteni. Nottinghamben is sokan hiányoztak, én is sérült voltam, még a táborban sem lehettem ott, a többiek mégis helytálltak, a válogatottnál így szokás.”

Videónkban arról is beszélnek, milyen volt az első edzés a kanadai szakemberrel, és mit várnak maguktól a lengyelek elleni két felkészülési mérkőzésen.

A Tippmix Nemzetek Tornája keretében a lengyelek elleni első összecsapást csütörtökön 20 órától rendezik, míg a másodikat két nappal később, szombaton 14.10-től a Tüskecsarnokban.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bálizs Bence (MAC HKB Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Márkus Levente (UTE)
Hátvédek:Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Varga Arnold (UTE), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC HKB Újbuda), Szabó Dániel (Hydro Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Vojtkó Mátyás (DVTK Jegesmedvék), Wehrs Kevin (DVTK Jegesmedvék)

Csatárok:Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Becze Tihamér (SC Csíkszereda), Bodó Christopher (UTE), Csányi Karol (DVTK Jegesmedvék), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC HKB Újbuda), Révész Marcell (DVTK Jegesmedvék), Sarauer Andrew (Hydro Fehérvár AV19), Sofron István (MAC HKB Újbuda), Terbócs István (MAC HKB Újbuda), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik