PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2021.04.15 09:37 Frissítve: 2021.04.15 09:37

Jégkorong: „Papp Kristóf elkötelezettségét mutatja, hogy hazautazott Amerikából”

A Három Nemzet Tornával zárja az idényt a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely ezzek már az augusztusi, rigai olimpiai selejtezőre készül. Az osztrákok és a fehéroroszok elleni mérkőzés előtt Sean Simpson szövetségi kapitánnyal és az Egyesült Államokból az összetartásra hazautazó Papp Kristóffal beszélt az NSO Tv.  

 

„Mostanság nem könnyű utazni, ezért fantasztikus, hogy Papp Kristóf mégis hazatért az Egyesült Államokból az összetartásra. Ez mutatja az elkötelezettségét Magyarország és a magyar jégkorong-válogatott iránt” – mondta Sean Simpson a Michigan State University légiósáról. Ő a külföldön játszó első hokisunk, aki az idény során csatlakozni tudott a válogatotthoz.

 
Hetényi Zoltán: Mindenki rá akar kerülni Sean Simpson papírjára  

Amióta Sean Simpson a szövetségi kapitány, először majdnem teljes a keret, hiszen a klubidény befejezését követően a Hydro Fehérvár AV19 és a DVTK Jegesmedvék válogatott játékosai is rendelkezésre álltak. Nem is csoda, hogy a kanadai edző izgatottan várja, mire lesz képes csapata az A-csoportos vb-re készülő fehéroroszok és a fiatal kerettel érkező osztrákok ellen. Videónkban elmondja, min volt a hangsúly az edzőtábor elmúlt másfél hetében, s bővebben is beszél Papp Kristófról, aki többet között kitér az első egyetemi bajnokságban (NCAA) töltött évére is. 

A HÁROM NEMZET TORNA PROGRAMJA
Április 15., csütörtök, 20.45: Magyarország–Ausztria (M4 Sport)
Április 16., péntek, 17.00: Ausztria–Fehéroroszország (Erste Liga TV)
Április 17., szombat, 16.00: Magyarország–Fehéroroszország (m4sport.hu)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (Debreceni EAC), Rajna Miklós (Újpesti TE)
HÁTVÉDEK
: Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Macaulay Scott (MAC HKB Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC HKB Újbuda), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Hydro Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergely (FTC-Telekom)
CSATÁROK: Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (DVTK Jegesmedvék), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Papp Kristóf (Michigan State University – USA), Szita Donát (Hydro Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC HKB Újbuda), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Vas János (DVTK Jegesmedvék) 

2021.05.10 22:38:48

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ezért is kellene megbecsülni például egy MK-hétvégét.

2021.05.02 23:46:41

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Visegrádi négyek kooperációjában is egyre erősödik a Kassa–Miskolc hokitengely jelentősége.

2021.04.25 11:26:22

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Gordie Howe 41 éves rekordját megdöntve lett a liga legtöbb alapszakaszmeccsét játszó hokisa.

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.

2021.03.07 22:24:21

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Pásztor Györgyöt bátran nevezhetném Mr. Jégkorongnak is, mert ő az az ember, akit – s nincs ebben barokkos túlzás – az egész világon imádott sportágával azonosítanak.