Jégkorong: Mindenki rá akar kerülni Sean Simpson papírjára – Hetényi Zoltán

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.04.14. 16:59
Divízió I-es világbajnokság híján az áprilisi összetartáson már az augusztusi olimpiai selejtezőre fókuszál a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely csütörtökön az osztrákokkal, szombaton a fehéroroszokkal játszik felkészülési mérkőzést a Vasas Jégcentrumban – egyelőre még mindig szurkolók nélkül. Erdély Csanád és Hetényi Zoltán beszélt az NSO Tv-nek az edzőtábor elmúlt másfél hetéről és az előttük álló két mérkőzésről. 

„Hozzászoktunk már, hogy nincsenek szurkolók a meccseken, de ez akkor sem egyszerű. Nélkülük kicsit más a sportág, nem érezzük magunkat annyira komfortosan, mintha a lelátóról támogatnának minket” – mondta Erdély Csanád, aki első alkalommal csatlakozott a válogatotthoz azóta, hogy Sean Simpson a szövetségi kapitány. A Hydro Fehérvár AV19 csatára így videónkban az első benyomásait is elmondta a kanadai edzőről.

Hetényi Zoltán arról beszélt, mindenki megtesz mindent, hogy rákerüljön a neve Sean Simpson papírjára, illetve beavatott minket abba is, mit gyakoroltak az edzéseken az elmúlt másfél hétben. Erdély Csanád szintén szót ejtett arról, hogy mi volt a fókuszban a tréningeken, valamint mind a ketten kitértek arra, mit várnak az osztrákok és a fehéroroszok elleni felkészülési mérkőzésen.

A HÁROM NEMZET TORNA PROGRAMJA
Április 15., csütörtök, 20.45:Magyarország–Ausztria (M4 Sport)
Április 16., péntek, 17.00:Ausztria–Fehéroroszország (Erste Liga TV)
Április 17., szombat, 16.00:Magyarország–Fehéroroszország (m4sport.hu)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Arany Gergely(FTC-Telekom),Hetényi Zoltán(DEAC),Rajna Miklós(UTE)
HÁTVÉDEK
: Garát Zsombor(MAC HKB Újbuda),Horváth Milán(Hydro Fehérvár AV19),Macaulay Scott(MAC HKB Újbuda),Pozsgai Tamás(MAC HKB Újbuda),Stipsicz Bence(Hydro Fehérvár AV19),Szabó Dániel(Hydro Fehérvár AV19),Szirányi Bence(DVTK Jegesmedvék),Tóth Gergely(FTC-Telekom)
CSATÁROK: Bartalis István(Hydro Fehérvár AV19),Csányi Karol(DVTK Jegesmedvék),Erdély Csanád(Hydro Fehérvár AV19),Galanisz Nikandrosz(DVTK Jegesmedvék),Hári János(Hydro Fehérvár AV19),Kreisz Brúnó(MAC HKB Újbuda),Magosi Bálint(DVTK Jegesmedvék),Mihály Ákos(Hydro Fehérvár AV19),Nagy Gergő(FTC-Telekom),Papp Kristóf(Michigan State University),Szita Donát(Hydro Fehérvár AV19),Terbócs István(MAC HKB Újbuda),Tóth Richárd(FTC-Telekom),Vas János(DVTK Jegesmedvék)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik