Jégkorong MK: legyőzte a DVTK-t, harmadik lett az FTC

Vágólapra másolva!
2021.04.03. 16:52
Az FTC-Telekom 4–2-re legyőzte a DVTK Jegesmedvék csapatát szombaton, ezzel a jégkorong Magyar Kupa harmadik helyén végzett Debrecenben – számolt be a Magyar Távirati Iroda.
Az FTC ünnepelhetett (Fotó: Tumbász Hédi)

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Az FTC ünnepelhetett (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

 

A bronzmeccs második harmadában szűk négy perc alatt háromszor is betalált az FTC, és ugyan időkérést követően emberhátrányban szépített a DVTK, 44 másodperc múlva 4–1 lett az állás. A szünet előtt jött egy újabb miskolci találat, ám a folyatásban ismét hatékony volt a Ferencváros védelme – tudósított az MTI.

A fővárosiak az előző idényben a magyar bajnokság mellett az Erste Ligában és az MK-ban is diadalmaskodtak, utóbbi két címüktől idén el kellett búcsúzniuk. A DVTK számára nem volt sikeres a szezon: nem jutott be a rájátszásba a szlovák bajnokságban, mivel az utolsó előtti helyen zárt, és végül a kupában sem tudott fináléba kerülni, a négyes döntőben negyedik lett.

JÉGKORONG
MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ (DEBRECEN)

A 3. HELYÉRT
FTC-TELEKOM–DVTK JEGESMEDVÉK 4–2 (0–0, 4–2, 0–0)
Debrecen, zárt kapuk mögött. V:
Nagy A., Soós, Pálkövi Botond, Vincze D.
FERENCVÁROS: Arany
Ellerby, M. VERSTEEG (2) – Kärmeniemi (1), Sarcia – Hegyi Á., Tóth Gergely – Boros, Tóth Gergő – Bán (1)
Kulmala (1), SOMOGYI B. 2, Tóth A. (1) – Hajós (1), Sági Martin, NÉMETH A. 1 – Pavuk, Tóth Gergely 1, Tóth R. – Farkas S., Roczanov, Tóth Gergő
Edző: Fodor Szabolcs
DVTK: Adorján A.
Wehrs, Hadobás – Szirányi B. (1), Kiss D. – Láda B., Vojtkó 1
Walker, Vas J., RITÓ (1) – Galajda, MAGOSI B. 1, Csányi – Révész, Galanisz, Miskolczi – Rokaly Sz., Mattyasovszky, Lövei (1)
Edző: Tokaji Viktor
Kiállítások: 12 perc + 10 perc fegyelmi (Ellerby), ill. 6 perc
Kapura lövések: 24–43
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Öröm, hogy győzelemmel sikerült zárni a szezont, bár nem az volt a célunk, hogy bronzmeccset vívjunk. A hokit, ami az elmúlt két évben sikerre vitt minket, nem tudtuk a Debrecen elleni elődöntőben megmutatni. A miskolciak elleni teljesítmény azonban már igazi Fradi-játék volt, hatalmas szívvel és akarattal küzdöttünk. Éppen ezért megérdemelt győzelmet arattunk.
Tokaji Viktor: – Az benne van egy meccsben, hogy hátrányba kerül a csapat, az a lényeg, hogy erre miként tud reagálni. Mi nem nagyon tudtunk. Ez azért bosszantó, mert nem volt benne az, hogy egy hat-hét perces rövidzárlat miatt úszunk el. Hiába jöttünk ki úgy a harmadik harmadra, hogy mindent megpróbálunk, a legnagyobb ziccereket is kihagytuk. Csalódottak vagyunk, frusztráló ez a helyzet, de végül is azt kaptuk, amit megérdemeltünk.

DÖNTŐ
DEAC–Hydro Fehérvár AV19 5–4 – h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik