K. T. I. 2021.06.08 19:10 Frissítve: 2021.06.08 20:08

Jégkorong: Leo Gudas marad a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője

A cseh Leo Gudas marad a jégkorong Erste Ligában szereplő Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

 

 

A klub kedden jelentette be, hogy Gudasszal – aki az előző szezon közben, december 6-án vette át a csapatot – a 2021–2022-es idényre szóló szerződést kötöttek. A gárda legutóbb sereghajtó volt.

„Tavaly szezon közben érkeztem, és annak ellenére, hogy a csapattal nem sikerült elérni a célunkat, azt tapasztaltam, hogy itt Dunaújvárosban kiválóak a lehetőségek a nyugodt munkához. Jól éreztem magam, tetszett a város, a jégcsarnok, az új metodikai központ” – mondta az MTI által idézett Gudas.

„Bíztam benne, hogy visszatérhetek és lehetőséget kapok a csapatot felkészíteni. A vezetőség egy fiatal együttes felépítését, alapjainak lefektetését tűzte ki célul. Van már benne tapasztalatom edzőként. Szeretem az effajta kihívásokat, izgatottan várom, mit sikerül alkotnunk együtt!”

A vezetőedző kifejtette, hogy közép- és hosszú távú fejlesztésbe kezdenek, ugyanakkor rövid távon nem fogalmaztak meg számszerű célt – írta a hírügynökség.

„Ez azt jelenti, egyelőre az a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk azokat a tehetséges játékosokat, akik készen állnak arra, hogy profi jégkorongozók legyenek. A profivá válás egy hosszabb folyamat, de mi minden segítséget megadunk majd nekik, hogy kihozzák magukból a maximumot. Erős versenyt szeretnénk az ifik, juniorok, fiatal felnőttek között a csapatba kerülésért. Ez az alapja, hogy a jövőben egyre jobbak legyünk. Célunk, hogy napról napra fejlődjünk!” – mondta.

Az együttes augusztus 2-án kezdi a felkészülést a következő évadra, négy hétig próbajátékosokkal, akik ez alatt az időszak alatt harcolhatják ki a szerződést maguknak. A végső keret szeptember elejére állhat össze – tekintett előre az MTI.

 

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.

2021.09.22 20:45:45

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2021.09.22 17:54:20

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.