Jégkorong: kiütéses Fradi-siker a Kontinentális Kupában

Vágólapra másolva!
2021.10.22. 18:24
null
Nyolc gólig meg sem álltak Rasmus Kulmaláék (Fotó: Földi Imre – archív)
Jól kezdte a második számú európai jégkorongsorozat második körét a Ferencváros: a zöld-fehérek – elsősorban második harmadbeli hatékony játékuknak köszönhetően – 8–1-re megverték az észt bajnok Tartu Välk legénységét a Kontinentális Kupa pénteki játéknapján.

 

A kiegyenlített első harmadban csupán egy gól született, az észtek ukrán légiósa, Olekszij Vojcsehovszkij ütötte, aztán a második húsz percben gyorsan bekövetkezett a hazai publikum remélte fordulat.

Joshua McFadden gyorsan egyenlített, ugyancsak hamar jött Rasmus Kulmala előnygólja, Pavuk Attila és Lauri Kärmeniemi fél perc leforgása alatt ütött egy-egy gólt, és még mindig csak a játékrész közepén jártunk, amikor Nagy Gergő előnyből bevágta az ötödiket is.

A harmadik periódus Tóth Adrián góljával, illetve a vendégek egyik játékosának, a szabálytalankodó, majd ellenfelét lefejelő Ivan Troskovnak kiosztott 2x25 perces büntetéssel indult, és még messze nem volt vége a gólgyártásnak: 8–1-re győzött a magyar csapat, amely szombaton az ukrán Szokil Kijevvel, vasárnap a lett Olimp Rigával mérkőzik meg, ugyancsak a Tüskecsarnokban.

A csoport első helyezettje jut tovább az utolsó, novemberi selejtezőkörbe. A négyes döntőt január 7. és 9. között rendezik meg.

A Kontinentális Kupa előző évadbeli küzdelmeit törölni kellett a pandémia miatt.

JÉGKORONG
Kontinentális Kupa, 2. kör (a 8 közé jutásért)
1. forduló (Budapest, Tüskecsarnok)
FTC-TELEKOM–TARTU VäLK 494 (észt) 8–1 (0–1, 5–0, 3–0)
Tüskecsarnok, 356
néző. V: Dehaen (francia), Sikó (romániai), Fényi, D. Konc (szlovák)
FTC: Nagy Kristóf – Boros, KäRMENIEMI 1 / McFadden 1, Bán / Sarcia, Hegyi Á. 1 / Roczanov, Seregély (1), – KULMALA 1 (1), Nagy G. 1, Fowlie (1) / KÓGER D. (2), TAMMINEN (3), Somogyi B. (1) / Pavuk 1, HAJÓS (2), Tóth A. 1 / Galántai, Farkas S., Tóth Gergő 1. Edző: Fodor Szabolcs
TARTU: Bunyin (Bahturin) – Sapovalov, Brakss / Doksin, Troskov / Kocsergin, Ciganov – Titarenko (1), Vojcsehovszkij 1, Guszinyin (1) / Lipsbergs, Akimov, Ny. Garanyin / Sakhokia, Turovski, D. Kuznyecov / Sz. Garanyin, Koll, Tihhomirov. Edző: Alekszej Bogdanov
Kapura lövések: 34–19
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 6/1
Fegyelmi büntetések: 2x végleges fegyelmi (Troskov)
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Nem „izgulósnak” mondanám az első harmadot, hanem egyszerűen olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem lett volna szabad. Szerencsére a szünet után egyre javult a játékunk, és szép gólokkal nagy különbségű győzelmet arattunk. Ez mindenképpen pozitívum, az már semmiképpen sem, hogy Kulmalát sajnos erre a hétvégére biztosan elveszítettük.

A csoport másik mérkőzésén
Olimp Riga (lett)–Szokol Kijev (ukrán) 4–1

A TOVÁBBI PROGRAM
Szombat
16.00:
FTC–Kijev
19.30: Riga–Tartu
Vasárnap
15.00:
FTC–Riga
18.30: Kijev–Tartu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik