MTI
M. M.
2023.01.31 16:30 Frissítve: 2023.01.31 16:45

Jégkorong: Garát-Gasparics Fanni számára örök élmény az All Star-gála

Garát-Gasparics Fanni számára örök élmény marad a tengerentúli női profi jégkorongliga (PHF) All Star-gálája, amelyen négy gólt is ütött, és nem sok választotta el attól, hogy ő legyen a torontói rendezvény legértékesebb játékosa.

Garát-Gasparics Fanni a világválogatott színeiben lépett pályára (Fotó: Metropolitan Rivets)

A gálán Garát-Gasparics Fanni és torontói születésű Taylor Baker is meghívót kapott, mindketten a világválogatott színeiben léptek jégre.

„Nagyon izgalmas volt minden, onnantól kezdve, hogy két hete meghívtak minket. Minitorna keretében csapott össze a kanadai, az amerikai és a világválogatott. Az összecsapások 14 percesek voltak, én az amerikaiak ellen mesterhármast értem el, a szervezők megígérték, hogy annak a meccsnek a korongját elküldik majd nekem emlékbe.

A másik találkozót is megnyertük, így – ahogy az edzőnk is kiemelte – végre nem USA-Kanada döntőt játszanak. A fináléba kerültünk, ott is betaláltam még egyszer, de sajnos akkor kikaptunk” – mondta az MTI-nek Garát-Gasparics.

A legjobbnak végül a győztes kanadai együttesben szereplő Loren Gabelt választották. A magyar csatár kiemelte, hogy örök élmény marad számára a gála. Neki ez már a harmadik volt, korábban kétszer az orosz liga All Star-rendezvényén léphetett fel, és azok minden pillanatára is emlékszik.

„Itt Torontóban mindenki megkapta a meccseken viselt egyik mezét, a másikat aláírva visszaadtuk, és azokat majd jótékonysági célra elárverezik. A mezekre amúgy fel volt varrva az országzászló, ahonnan érkeztünk és a klub emblémája is. A liga, a szervezők a női hokit, a női sportot is népszerűsítették, a játékvezetők és az edzők is nők voltak, a gálát élőben közvetítették Észak-Amerikában. Óriási élmény volt, sok-sok interjút adtam, voltunk a Hírességek Csarnokában is, ahol egy ünnepi est keretében mindenkit köszöntöttek, bemutattak” – tette hozzá Garát-Gasparics.

Elmondta még, hogy egyetlen közös edzés volt a csapattársakkal, akik hat nemzetből érkeztek, nagyon komolyan vették a tornát, és úgy sikerült döntőt vívniuk, hogy közülük senkinek nincs olimpiai vagy világbajnoki aranyérme, szemben a másik két riválissal.

Az East Rutherford-i Metropolitan Riveterst erősítő Garát-Gasparics jövő hétfőn utazik haza, azon a héten a válogatottal szerepel nemzetközi tornán Budapesten, aztán pedig áprilisban következhet az elitvilágbajnokság, ahol a cél a legjobb nyolc közé jutás.

(MTI)

2023.03.19 21:47:24

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Minimum négy, maximum hét alkalommal ádáz ellenfelek lesznek, hogy aztán májusban vállt vállnak vetve, Kevin Constantine szövetségi kapitány szakmai segítőiként már mindketten azért dolgozzanak, hogy az idény megkoronázásaként (hab a tortán 2.0…) a magyar válogatott megkapaszkodjon a világbajnoki elitben.

2023.03.14 10:19:29

Jégkorong nemzetisport.hu

Gottlibet Zóra álma, hogy egyszer a téli olimpián fújhassa a sípot.

2023.02.26 19:39:40

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sportklub a 2016–17-es idény után marad le ismét a bajnoki elődöntőről.

2023.01.30 20:04:24

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A Fehérvár tovább rombolta saját nimbuszát.

2023.01.18 13:39:03

Jégkorong nemzetisport.hu

Edzője szerint a magyar jégkorongozó megnyerte magának a társait, és biztos gólnak látszó lövéseket is kivédi.