H. Á. 2022.02.26 15:47 Frissítve: 2022.02.26 16:06

Jégkorong: Debrecenben ragadt a harkivi U16-os csapat

A Magyar Jégkorongszövetség közleménye szerint a Harkivból szerdán busszal útnak indult U16-os csapat Kijevet elhagyva értesült a hazájuk elleni támadásról, hogy egy ideig nem tudnak hova hazatérni, ennek ellenére folytatták az utat Debrecenbe, s részt vesznek a Carpathian Junior Hockey League (CJHL) nevű nemzetközi utánpótlás-sorozat debreceni állomásán.

 

A sötét mezes harkiviak a háború ellenére is vállalták a szereplést a debreceni tornán

A Debreceni Hoki Klub által szervezett tornára három ukrán csapat érkezett volna, a másik kettő viszont lemondta a részvételt, miután értesült az Ukrajna elleni támadás híréről.

„A harkiviak már úton voltak, amikor hívták az edzőt, hogy ne forduljanak vissza. Ahogy átléptek a határon, a lengyelek azonnal felajánlották a segítségüket, amit a csapat el is fogadott, így a torna után Sanokba utazik majd. Azt most nem tudni, meddig maradnak ott…” – idézte Plásztán-Brehószki Márta, a DHK elnökét az mjsz.hu

A hokiközösség összetartó erejét mutatja, hogy több ország is befogadta volna a csapatot, a magyar és a lett szövetség is felajánlotta ennek a lehetőségét. A Magyar Jégkorongszövetség és a debreceni klub tisztálkodási csomaggal, ruházattal és élelmiszerekkel segíti a bajba jutott gyerekeket, akiknek napi szükségleteik megoldottak. A szülők részéről is sok felajánlás érkezett. A DHK-nál elkezdődött a ruhagyűjtés, és pénzadománnyal is lehet támogatni a bizonytalan helyzetbe került ukrán fiatalokat.

A harkiviak a nehézségek ellenére remekül szerepelnek a tornán, a DHK-t, a KMH-t, egy lett és egy lengyel csapatot felvonultató mezőnyben az élen állnak, jó esélyük van a végső győzelemre is.

 

2022.06.05 10:03:59

Jégkorong DÉNES SZILÁRD, KOHÁN GERGELY

„Imádok hokizni, de már a saját hosszú távú és a családom érdekeit is szem előtt kell tartanom.”

2022.05.29 18:05:34

Jégkorong H. Á.

A harmadik harmad vége előtt Kanada 48 másodperc alatt egyenlített, a ráadásban Sakari Manninen döntött.

2022.05.25 23:37:45

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hazánk együttesei közül még egy sem indult ebben a sorozatban.

2022.05.15 23:01:09

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érthető módon, hiszen olyan jelenség verte ki a biztosítékot Romániában a korábbiaknál jóval nagyobb durranással, amellyel évtizedek óta együtt él a többségi nemzet törpekisebbségbe szoruló jégkorongos társadalma. Mondhatni pragmatikusnak tetsző belenyugvással, tekintve, hogy a székelyföldi hoki nélkül gyakorlatilag nem létezne e sportág a keleti szomszédban.