Jégkorong: Dánia rendezheti a 2022-es női világbajnokságot

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.22. 17:27
null
A magyar válogatott a 9. helyen zárta az idei vb-t (Fotó: MJSZ)
Dánia ad otthont 2022 augusztusában a női jégkorongozók elit-világbajnokságának – döntött szentpétervári kongresszusán a sportág nemzetközi szövetsége (IIHF).

 

A szokásos tavaszi időpont helyett ezúttal – a februári pekingi téli olimpiát követően – nyáron küzd meg a tíz legjobb nemzeti együttes, köztük a magyar csapat, amely az idei, kanadai vb-n a kilencedik helyen végzett. A leendő házigazda dánok az utolsók lettek, de ők sem estek ki az élvonalból, mivel a koronavírus-járvány miatt az alsóbb női kategóriákban nem rendeztek világbajnokságot 2021-ben.

„A legerősebb válogatottak mindig ott vannak az olimpián, de néhány héttel később nem léphetnek jégre újra, ezért megbeszéltük, hogy megfelelőbb, ha augusztusban játszunk ” – magyarázta Kolbenheyer Zsuzsanna, az IIHF női bizottságának magyar vezetője a világszövetség honlapján, miért került át a nyárra a 2022-es elit-vb. Az IIHF döntése értelmében a jövőben is augusztusban tartják majd a legmagasabb női osztály világbajnokságait, a nem olimpiai években pedig marad a korábbi márciusi-áprilisi dátum.

A 2022-es vb-n a magyarok a dán mellett a cseh, a német és a japán együttessel találkoznak majd.

MTI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik