MTI 2020.08.24 15:45 Frissítve: 2020.08.24 16:19

Jégkorong: bemutatkozott a Jegesmedvék új vezetőedzője

Hétfőn megtartotta első edzését a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatánál az új vezetőedző, Dave Allison.

 

Vas Jánosék már az új szakember iránymutatásaival készülnek (Fotó: Észak-Magyarország/Kozma István)

A 61 esztendős kanadai tréner a klub tájékoztatása szerint az edzés után elárulta: a miskolciak Németországba távozott előző edzője, Glen Hanlon segítsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy átvegye a szlovák élvonalban érdekelt – ám a következő idényre vészmegoldásként a hazai Erste Ligába is nevezett – Jegesmedvék kispadját. Mint mondta, a Tipsport Liga egy jó bajnokság, saját csapatának pedig jó játékosai vannak, köztük fiatalok is.

„A szlovákok nagyon technikásak és kreatívak, de magunkra kell fókuszálnunk. Gondoskodnunk kell róla, hogy a korong nálunk legyen, az a csapat tud gólokat lőni, amelyik birtokolja a korongot” – fogalmazott Allison.

Kifejtette: elsőre nem tudta megjegyezni a játékosok nevét, a számokra viszont emlékszik, és nála mindenki tiszta lappal indul.

„Lesznek olyan srácok, akikre támaszkodni fogunk, de nekik is el kell végezni a munkájukat. Ahogy Bruce Springsteen mondta, »az ajtók nyitva állnak, de az odavezető út nincs ingyen.« Az öltözőben mindenki fontos tagja a csapatnak” – szögezte le.

Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója közölte, hogy a keret javarészt összeállt, még egy csatárt szeretnének szerződtetni az edzőtábor első napjaiban, aztán az edzővel folyamatosan figyelik majd, hogy kire van még szükségük. A játékosok javarésze már a csapattal van, néhányan azonban az utazások, tesztelések miatt még nem érkeztek meg, így folyamatosan fog kiegészülni a keret, amely jelenleg néhány juniorral folytatja a munkát.

A felkészülési programjuk nagyjából összeállt, ám az utazási korlátozások megnehezítik a dolgukat. Pénteken a Vasas csapatával fognak játszani, amely egy zárt kapus, közös gyakorlás lesz, így az eredményt nem is hozzák nyilvánosságra.

„Elsősorban az a lényeg, hogy a fiatal játékosok megmutathassák, mire képesek. A szakmai stáb számára is fontos lesz, hogy képet kaphassanak a csapatról” – fejtette ki Nagy Ádám, hozzáéve, az első hivatalos mérkőzésük szeptember 4-én lesz.

2022.06.05 10:03:59

Jégkorong DÉNES SZILÁRD, KOHÁN GERGELY

„Imádok hokizni, de már a saját hosszú távú és a családom érdekeit is szem előtt kell tartanom.”

2022.05.29 18:05:34

Jégkorong H. Á.

A harmadik harmad vége előtt Kanada 48 másodperc alatt egyenlített, a ráadásban Sakari Manninen döntött.

2022.05.25 23:37:45

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hazánk együttesei közül még egy sem indult ebben a sorozatban.

2022.05.15 23:01:09

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érthető módon, hiszen olyan jelenség verte ki a biztosítékot Romániában a korábbiaknál jóval nagyobb durranással, amellyel évtizedek óta együtt él a többségi nemzet törpekisebbségbe szoruló jégkorongos társadalma. Mondhatni pragmatikusnak tetsző belenyugvással, tekintve, hogy a székelyföldi hoki nélkül gyakorlatilag nem létezne e sportág a keleti szomszédban.