Jégkorong: Az első két harmadba beleálltunk, volt tökünk játszani – Sebők Balázs

PUSZTAI VIOLA (TAMPERE)PUSZTAI VIOLA (TAMPERE)
Vágólapra másolva!
2023.05.19. 18:36
Két harmadon keresztül remekül tartotta magát a házigazda finnek ellen a magyar jégkorong-válogatott az A-csoportos vb-n, azonban az utolsó húsz percben érvényesült a címvédő akarata, így elszenvedtük harmadik 7–1-es vereségünket is. Abban azonban a sors keze lehetett, hogy a gólunkat éppen Sebők Balázs szerezte. Vele beszélgettünk a mérkőzésről. 

„Felpattant a korong, senki nem látta, én időben megláttam, aztán egy kézzel beletúrtam vagy belekotortam, és bement. Egy kézzel még nem lőttem gólt, most ez is sikerült, dehát nyilván 7–1 a vége, olyan sok jót nem tudnék mondani a meccsről így hirtelen. Az első negyven percre viszont büszkék lehetünk, abba beleálltunk, volt tökünk játszani” – mondta a gólunkat szerző Sebők Balázs.

Videónkban arrról is beszélt, miért tudták a finnek a harmadik harmadban felőrölni a mieinket. Nem mehettünk el szó nélkül amellett, hogy az elmúlt két idényben az Ilves Tampere játékosaként a Nokia Aréna a hazai jeget jelentette számára, s milyen volt a magyar válogatott színeiben itt jégre lépni. Továbbá, arra is rákérdeztünk, hogy beszélt-e valamelyik finn játékossal a mérkőzés után.

Fotó: Vörös Dávid/MJSZ

JÉGKORONG
ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT (Tampere)
Finnország–Magyarország 7–1
(1–0, 1–1, 5–0)

Részletes jegyzőkönyv később....

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik