P. SZ.
2023.03.22 10:09 Frissítve: 2023.03.22 11:12

Jégkorong: Álomszerűen kezdtünk, aztán jött a január – Majoross Gergely

Csütörtökön szorult helyzetből folytatódik az Extraliga negyeddöntője a Majoross Gergely irányította Érsekújvárnak, de az edző szerint bármi is történik, az alapszakaszban elért hatodik helyre büszke lehet a csapat.

Szélsőséges alapszakasza volt a Majoross Gergely által irányított Érsekújvárnak az Extraligában

Klubtörténeti sikert ért el Majoross Gergely a HC Nové Zámky kispadján azzal, hogy a csapat a szlovák Extraliga alapszakaszában hatodik lett, s kivívta az automatikus negyeddöntőbeli szereplés jogát. Ez önmagában megsüve­gelendő teljesítmény, hát még ha figyelembe vesszük azt is, milyen körülmények közepette érték el az érsekújváriak.

„Szélsőséges alapszakaszunk volt – értékelt a Nemzeti Sportnak Majoross. – Álomszerűen kezdtünk, az első két hely egyikén álltunk karácsonyig. Aztán januárban példátlan sérülés- és betegséghullám ért el minket, egy hónapig a keret harmada-fele nem állt rendelkezésre. Ez természetesen az eredményességünkben is megmutatkozott, így az utolsó három mérkőzésen kellett kivívnunk a legjobb hat közé kerülést.”

Ez sikerült, s mivel a klubban az idény előtt ezt tűzték ki célul, elégedettek lehettek, főleg, hogy az említett utolsó három mérkőzésen az alapszakasz-2. pozsonyi Slovant és a negyedik Besztercebányát is meg kellett verni. A rájátszásban a harmadik kiemelt Zólyommal került össze Majoross együttese, amelynek kiváló kontrajátékára a magyar tréner már a párharc kezdete előtt is felhívta a figyelmet. Bár elmondása szerint az eddigi 12 harmadból – és még egy kicsi, ugyanis kétszer is hosszabbításban nyert csak a Karol Csányit is a soraiban tudó Zólyom – 11-en sikerült megszűrni a gyors ellentámadásokat, mégis 3–1-es zólyomi előnyről folytatódik csütörtökön az egyik fél negyedik győzelméig tartó viadal.

„A tudásunk legjavát nyújtottuk az eddigi mérkőzéseken  – dicsérte együttesét a korábban a magyar válogatottal a szapporói feljutásban is szerepet játszó szakember. – Sajnos mindkét hosszabbításos mérkőzést elveszítettük. Talán az első találkozón múlt felül minket a játékban a Zólyom, de a többi ki-ki mérkőzés volt. Ez alapvetően nekünk kedvez, hiszen Pavel Kantor személyében szerintem nekünk van az egész ligában a legjobb kapusunk, ezért ha nagyjából egyenlő a kialakított helyzetek száma, jó eséllyel nyerünk. Sajnos ez a negyeddöntőről viszont nem mondható el, három ilyen meccsből egyen győztünk.”

A szakember hozzátette, a Zólyom nagyobb költségvetésből gazdálkodó, a szlovák élvonalat tekintve topcsapat, amely a játék minden elemében veszélyes, példának okáért az emberelőnyben is – eddig mind a négy találkozón szerzett fórból gólt. Majoross szerint a folytatásban az emberhátrányos védekezést nem kell felforgatni, csak jobban odafigyelni a részletekre – akkor folytatódhat a párharc, s ki tudja, talán meg is fordulhat az állás.

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.

2023.05.22 19:23:41

Jégkorong nemzetisport.hu

Sofron Istvánék 3–1-re is vezettek, mégsem sikerült nyerniük Ausztria ellen.

2023.05.19 14:07:42

Jégkorong nemzetisport.hu

A világelső házigazda a harmadik harmadban öt gólt ütött a magyar hokiválogatottnak, így 7–1 lett a vége.