Jégkorong: a mieink két góllal kikaptak Lengyelországtól

Vágólapra másolva!
2023.04.20. 20:28
null
A lengyelek legyőzték a fiúkat (Fotó: Árvai Károly, archív)
Világbajnoki felkészülési mérkőzésen 4–2-es vereséget szenvedett a magyar férfi jégkorong-válogatott Lengyelországtól.

Szintlépést hozott a Lengyelország elleni felkészülési mérkőzés az elit-világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatottnak, ám sajnos csak abban az értelemben, hogy Ukrajna és Japán után immár nem a divízió 1/B, hanem az 1/A mezőnyéhez tartozó ellenféllel nézett farkasszemet. Az újabb vereség ellenére kijelenthetjük, a támadójátékban volt fantázia, ugyanakkor a helyzetkihasználáson javítani kell.

Sebők Balázs egy órával korábban kezdett, mint a nemzeti csapat, ő a finn élvonal bronzcsatáján szerepelt – és nyert. Vele ellentétben Rajna Miklós már csatlakozott a válogatotthoz, mégis Bálizs Bence kapott bizalmat (sorozatban harmadszor) a vasak között. A találkozón a megszokottnál bizonytalanabban játszottak a felek, mindkét oldalon számos, saját védőharmadban eladott korongot láthattunk. A mieink fizettek érte nagyobb árat: egy elhibázott korongkihozatalból Pawel Zygmunt ugrott ki és büntetett.

A második harmadban Hadobás Zétényt lökték palánkra, lent maradt a jégen, de szerencsére rövid ijedség után a nemrég az NHL draftlistájára felkerülő fiatal tehetség folytathatta a játékot. Viszont a vétkes Krystian Dziubinski a két perce letöltése után megduplázta a hazai előnyt, ekkor a honosított lengyel kapus, John Murray „szemtelenkedni” kezdett: a lábai között hátrafelé ütött passzt is bevállalt, valamint botjával piszkált oda az előtte elkorcsolyázó magyaroknak.

A sors ezúttal igazságos volt, hiszen a harmadik harmadban két, egymást gyorsan követő góllal egyenlítettek a mieink – előbb Nagy Gergő lőtte ki tökéletesen a hosszú sarkot, majd Fejes Nándor távoli lövése talált utat a kapuba a lábak között. Sajnos az utolsó szó a lengyeleknek jutott, Dziubinski baseballra emlékeztető mozdulattal ütötte be a levegőben úszó pakkot, még éppen kellően alacsonyan lendítve az ütőjét, majd az utolsó pillanatokban Grzegorz Pasiut egy üres kapus góllal döntötte el a végkimenetelt.

VILÁGBAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LENGYELORSZÁG–MAGYARORSZÁG 4–2 (1–0, 1–0, 2–2)
Tychy, 1700 néző. Vezette: Baca, Kozlowski, Zak, Czech (lengyelek)
LENGYELORSZÁG: Murray – Kruczek, Wajda / Jaskiewicz, Ciura / KOLUSZ, Kostek / Górny, Horzelski – WRONKA (2), Pasiut 1, Fraszko (2) / DZIUBINSKI 2, Komorski, Lyszczarczyk (1) / Pas, Walega, Zygmunt 1 / Jeziorski, Starzynski, Galant. Szövetségi kapitány: Robert Kalaber
MAGYARORSZÁG: Bálizs B. – Hadobás (1), Pozsgai / Kiss R., FEJES 1 / Szirányi B., Garát / Szabó B., Horváth M. – Papp K., HÁRI J. (1), Galló / Vértes, Bartalis I., Sofron / Ambrus G. (1), Nagy G. 1, Vincze P. (1) / Kóger D., Nagy Krisztián, Mihály Ákos. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine
Kapura lövések: 25–26. Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 2/0
MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine:
– Nagyon küzdöttünk, de egyáltalán nem úgy alakult a találkozó, ahogy terveztük. Az elsődleges célunk az volt, hogy megtaláljuk mindenkinek a helyét a kirakósban. Látszott, hogy a srácok keményen dolgoznak, és éhesek a sikerre, a harmadik harmadban kettő-nulla után is felzárkóztunk. Néhány felesleges büntetést begyűjtöttünk, ha ezeket kiküszöböljük, minden rendben lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik