ICEHL: a Salzburg megállította a Hydro Fehérvárt

K. G./K. T. I.K. G./K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.10.02. 21:30
null
A Salzburg legyűrte a Fehérvárt (Fotó: Hydro Fehérvár AV19)
Az osztrák bázisú jégkorongliga kirakatcsapata, a Red Bull Salzburg otthonában ért véget a Hydro Fehárvár AV19 nagy veretlenségi sorozata: a Volán az idény során először nem lőtt gólt, de a fordulót így is biztosan az élen tölti.

 

Tegyük a szívünkre a kezünket, nem gyakori, hogy Salzburgba a Fehérvár érkezik esélyesebb csapatként, ám most ezt is megélhettük.

Az ICEHL egyetlen szombati meccsén a Volán változatlanul hibátlan mérleggel és listavezetőként lépett jégre a Red Bull otthonában, amely a nyári keretfrissítést követően magához képest némileg lassabban kezdte ugyan az idényt, ám a mérlege így is „pluszos” volt öt forduló után, előző két bajnokiját pedig megnyerte.

Ejtettünk már szót arról, a rendelkezésére álló rövid idő dacára milyen jól megtalálta a sorösszetételeket a nyáron a fehérvári kispadra leülő Kevin Constantine: a „közteherviselésből” mindenki szépen, egyenlően elosztva kiveszi a részét, miként örömteli látni azt is, hogy ugyanígy megvan az összhang és az egyensúly a magyar játékosok és a légiósok között is – ennek újabb ékes példája volt az egyetlen nappal korábbi dornbirni siker. Ez alapján pedig legalábbis az szűrhető le, hogy a kanadai mester tényleg érti a dolgát; hiába, véletlenül csak úgy nem húz le valaki majd' hét évet a világ legerősebb bajnokságában, az NHL-ben...

Pedig Kevin Constantine nem is titkolja, még mindig a tanulási folyamatban van, már ami a ligát és a csapatokat illeti (először edzősködik az ICEHL-ben), de a Salzburg híre például hozzá is elért: mint mondta, számos korábbi játékosa és segítője szerepel, vagy szerepelt itt korábban, akik mind kivétel nélkül elmondták, mennyire profi és erős klub a Red Bull (azt már csak mi tesszük hozzá halvány irigységgel, hogy ennyi pénzből nyilván nem nehéz...).

Ezt szombat este újfent demonstrálták az osztrákok.

A liga kirakatcsapata már a nyitó harmadban fölénybe tudott kerülni, még ha nem is nagyba, de ekkor még kompenzált a szezonban második alkalommal kezdő Kornakker Dániel, a középső játékrészben azonban kétszer is kapitulált a fiatal magyar kapus.

Tulajdonképpen két bosszantó gólról van szó, hiszen mindkettő előtt megvolt már a korong a védekező harmadban, ám az agilisebb salzburgiak megkaparintották azt, és előbb a német center, Danjo Leonhardt oldotta meg szépen egyedül – behúzta a rövidre –, majd hét és fél perccel később az osztrák NHL-sztár Michael Raffl bátyja, Thomas érkezett jókor jó helyre, s tette be a Kornakker mamutjáról kipattanót.

Pénteken a Fehérvár középső harmada sikerült jobban, most az ellenfélé, ez mindkétszer döntőnek bizonyult: a Volán öt meccs után veszítette el veretlenségét, de egyrészt így is történelmet írt, s még mindig éllovas, másrészt nem ez a lényeg, hanem hogy a lendület és a jó játék kitartson, s ne vesszen el az idény legfontosabb részére, mint legutóbb.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA (ICEHL)
RED BULL SALZBURG
(osztrák)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)
Salzburg, 1850 néző. V: Fichtner (osztrák), Trilar (szlovén), Nothegger (osztrák), Zgonc (szlovén).
SALZBURG: A. TOLVANEN – Heinrich, LoVerde (1) / Pallestrang, BRENNAN (1) / Kanzig, Zündel / Stapelfedt – BALTRAM (1), Nissner, Wukovits 1 / T. RAFFL 1, Järvinen, P. Schneider (1) / M. Huber, Leonhardt 1, Hochkofler / P. Huber, Predan, Borzecki. Edző: Matt McIlvane
FEHÉRVÁR: Kornakker – Atkinson, Nilsson – Horváth M., T. Campbell / Fournier, Szabó D. / Szabó B. – Magosi B., Hári J., Kuralt / Petan, Bartalis I., ERDÉLY CS. / Terbócs, Jacobs, Shaw / Rétfalvi, Sarauer, MIHÁLY ÁKOS. Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések: 25–17. Gól – emberelőnyből: 1/0, ill. 1/0.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik