Hoki-vb: Litvánia legyőzte Dél-Koreát, a sarokba szorulunk?

SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)
Vágólapra másolva!
2019.05.04. 12:25
null
Litvánia fontos győzelmet aratott, vasárnap dől el, ki esik ki (Fotó: Tumbász Hédi)
Egyre rosszabbul alakulnak a dolgaink a Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon, ugyanis a 4. forduló szombatra rendelt meccsei közül az elsőn Litvánia 2–1-re nyert Dél-Korea ellen, úgyhogy ha holnap Szlovénia ellen is győz, mi viszont nem előzzük meg pontszámban a házigazda Kazahsztán elleni meccsünk végeztével Szlovéniát, akkor kiesünk és jövőre a divízió 1/B-ben folytatjuk.

 

Bejött, ami valahogy benne volt a levegőben, és Litvánia győzött a kipukkadni látszó (mellé pedig csakis a miénkhez mérhetően pazarló) Dél-Korea ellen, azaz jelenleg három 3 pontos csapat van, Litvánia, Szlovénia és Magyarország.

Ez biztosan változik még, hiszen az utolsó játéknap Szlovénia–Litvánia meccsel kezdődik, amelyen, ha Litvánia pontot szerez, akkor nekünk is kell utána Kazahsztán ellen, hogy legalább azonos pontszámmal végezzünk, és akkor az egymás elleni eredményünkkel, a 4–1-es győzelmünkkel benn maradunk.

Ha azonban Litvánia szerez, mondjuk egy pontot, mi viszont nem, akkor jövőre a divízió 1/B-ben folytatjuk.

És mindezt úgy is tekerhetjük, hogy vajon a pénteken ellenállhatatlan Szlovénia kit akar leküldeni a harmadosztályba: a baltiakat vagy minket...?

Újabb litván győzelem esetén persze Szlovénia lenne a mérce – de a kétszeres Stanley-kupa-győztes Anze Kopitarral felállva Szlovénia megengedheti-e magának, rombolhatja-e (tovább) a renoméját azzal, hogy Litvániától is kikap vagy akár csak szórakozik az eredménnyel. Persze az sem volt papírforma, hogy a baltiak Dél-Korea ellen nyerjenek...

Mondjuk, nem is alakult ez simán, mert ugyan negyedórán belül vezetéshez jutott Litvánia – emberelőnyből –, utána mindkét csapat szerzett egy-egy meg nem adott találatot, hogy aztán Dél-Korea a záró harmad elején csak kiegyenlítsen. 1–1-gyel sasszéztunk tehát a világbajnokság első hosszabbítása felé, amikor Paulius Gintautas a semmiből betalált, és Litvánia olyan ügyesen és okosan hajrázott, hogy Dél-Korea csak a legutolsó percben tudta egyáltalán levinni a kapusát, de akkor is hiába, 2–1 lett a vége.

BENNMARADUNK, HA…

Eddig sem volt könnyű a helyzet, de Litvánia 2–1-es győzelme Dél-Korea ellen tovább nehezítette. Jelenleg három darab hárompontos csapat van: Szlovénia, Litvánia és Magyarország – és még bármelyik kieshet. Az utolsó játéknap éppenséggel Szlovénia–Litvánia mérkőzéssel indul majd, utána tudni fogjuk, milyen eredményt kéne elérnünk a zárómeccsen a házigazda ellen. Kazahsztán legalább már feljutott, így eredménykényszer nélkül játszik, de hazai pályán…

Az alaptétel, hogy az utolsó fordulóban hoznunk kell Litvánia eredményét vagy legalább egy ponttal többet szerezni, mint Szlovénia.

Benn maradunk a divízió 1/A-ban, ha:

– bármilyen formában nyerünk Kazahsztán ellen.

– ha a ráadásban kikapunk Kazahsztántól, miután Litvánia bármilyen formában kikap vagy a rendes játékidőben győz Szlovénia ellen.

– ha Szlovénia a rendes játékidőben nyer Litvánia ellen.

DIVÍZIÓ 1/A JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN
4. FORDULÓ, SZOMBAT
Litvánia–Dél-Korea 2–1
(1–0, 0–0, 1–1)
Gólok:
Kumeliauskas, Gintautas, ill. Kim Szang Vuk

KÉSŐBB
13.30: Kazahsztán–Fehéroroszország (Tv:Sport1)

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 0–6 (0–1, 0–3, 0–2)

5. FORDULÓ, VASÁRNAP
8.30:Szlovénia–Litvánia (Tv:Sport1)
12.00:Fehéroroszország–Dél-Korea (Tv:Sport1)
15.30:Kazahsztán–MAGYARORSZÁG (Tv:Sport1)– élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Fehéroroszország 3 3 11–5 +6 9
2. Kazahsztán 3 3 10–4 +6 9
3. Dél-Korea 4 2 2 12–10 +2 6
4. Szlovénia 4 1 3 12–12 0 3
5. Litvánia
41


3
7–12
–5
3
6. MAGYARORSZÁG 4 1 3 6–15 –9 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik