MTI, V. Á. 2022.08.02 17:16 Frissítve: 2022.08.02 18:02

Erste Liga: Vas János visszatért a DVTK Jegesmedvékhez

Vas János visszatért a DVTK Jegesmedvékhez, és a jövőben nemcsak a jégkorong Erste Ligában szereplő felnőttcsapatban szerepel, hanem a klub utánpótlásában lesz edző – írja az MTI.

 

Vas János visszatért a DVTK Jegesmedvékhez (Fotó: dvtk.eu)


A játékos elmondta, nagy öröm számára, hogy rövid kitérő után újra Miskolcon játszhat. Az új szerződését kedden írta alá, és ez alapján nemcsak a profik között játszik majd, hanem az U8-as és U10-es korosztály egyik edzője is lesz.

Vas János az utolsó magyar hokis, akit az észak-amerikai profiligába (NHL) drafoltak, a Dallas Stars 2002-ben foglalta le a játékjogát, és a texasiak tartalékegyüttesében szerepelhetett. Ezt követően három idényt játszott Svédországban, kettőt a francia élvonalban, kettőt Csehországban és kettőt a Fehérvár együttesében. A csatár 2017-ben érkezett először a DVTK Jegesmedvékhez. Első idényében Erste Liga-döntőbe jutott a csapattal, tette ezt úgy, hogy az alapszakasz pontkirálya lett, valamint elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a klub története második Magyar Kupa győzelmét könyvelhette el.

A következő évadban már a szlovák bajnokságban játszott, az alapszakasz során a liga legjobb pontszerzőihez tartozott az 54 meccsen elért 49 pontjával. A következő két évadban már a miskolciak csapatkapitánya volt. A legutóbbi évadot a francia Chamonix együttesénél kezdte, majd ugyanebben az évadban a szlovák élvonalba igazolt és a HC Presov csapatával jutott be a rájátszásba.

Vas klubsikerei mellett egész pályafutása során meghatározó tagja a magyar válogatottnak is, amellyel – játékosként egyedüliként – háromszor is történelmet írt. Szapporóban, Krakkóban és most májusban Ljubljanában is feljutott a világelitbe.

2022.06.05 10:03:59

Jégkorong DÉNES SZILÁRD, KOHÁN GERGELY

„Imádok hokizni, de már a saját hosszú távú és a családom érdekeit is szem előtt kell tartanom.”

2022.05.29 18:05:34

Jégkorong H. Á.

A harmadik harmad vége előtt Kanada 48 másodperc alatt egyenlített, a ráadásban Sakari Manninen döntött.

2022.05.25 23:37:45

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hazánk együttesei közül még egy sem indult ebben a sorozatban.

2022.05.15 23:01:09

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érthető módon, hiszen olyan jelenség verte ki a biztosítékot Romániában a korábbiaknál jóval nagyobb durranással, amellyel évtizedek óta együtt él a többségi nemzet törpekisebbségbe szoruló jégkorongos társadalma. Mondhatni pragmatikusnak tetsző belenyugvással, tekintve, hogy a székelyföldi hoki nélkül gyakorlatilag nem létezne e sportág a keleti szomszédban.