Erste Liga: ráadásban nyert, négy közé jutott a Csíkszereda

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.03.10. 20:19
null
A Csíkszereda ünnepelhetett a végén... (Fotó: SC Csíkszereda)
Az SC Csíkszereda hosszabbításban 5–4-re verte a vendég MAC HKB Újbudát az Erste Liga rájátszásának negyeddöntőjében, ezzel a párharc ötödik meccsén megszerezte a négy közé kerüléshez szükséges negyedik sikerét. 

 

A negyeddöntős párharcban 3–1-es vereségre álló MAC kisebb meglepetésre pont 3–1-re vezetett a Csíkszereda otthonában nyolc percnyi játék után. A budapesti együttes azonban nem tudta sokáig megőrizni ezt az előnyt, a 18. percben szépített, a 19.-ben egyenlített is az erdélyi csapat, így 3–3-as döntetlennel vonultak öltözőbe a felek. A második harmad egyetlen gólt sem hozott, a harmadikat aztán a a Csíkszereda kezdte jobban, Becze Tihamér találatával a 47. percben az előnyt is megszerezte a házigazda. Csakhogy a MAC-nak még volt válasza, az 53. minutumban Pozsgai Tamás egyenlített – ezzel egyúttal hosszabbításra is mentve a találkozót.

De a fővárosi együttes továbbjutási reményeit így sem sikerült életben tartani: bő négy perc telt el a ráadásból, amikor egyenlő létszám mellett a Csíkszereda megszerezte a győztes találatot – ezzel pedig megnyerte a párharcot.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
5. MÉRKŐZÉS

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–MAC HKB ÚJBUDA 5–4 (3–3, 0–0, 1–1, 1–0) – hosszabbításban

Csíkszereda, 1800 néző. V: Németh M., Varjú, Fényi, Balla.
SPORTKLUB:
Adorján A. – Kubát (1), Salló A. / Milam, O'Connor / Gecse, Kuljas (1) – Farkas T., Papp Sz. – SZKACSKOV 1 (1), Sofron I. (1), Stach (1) / BECZE 1 (1), LAPENKOV 1 (3), TARATUHIN 1 / Péter B., Részegh T. 1, Rokaly Sz. / Casaneanu, Reisz, Rokaly N. Edző: Rico Rossi
MAC:
Bálizs – Macaulay (1), POZSGAI 1 (1) / Tóth Gergely (1), Csollák – Dansereau (1), Galoha, SCHLEKMANN 1 / Ádám, Molnár B., Stevens 1 / IZACKY 1 (1), Kreisz, Tóth Richárd / Klíma, Pápa. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések:
49–31. Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 7/1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a Csíkszereda javára
MESTERMÉRLEG
Rico Rossi:
– Az egész párharc nagyon nehéznek bizonyult. Gratulálok a MAC edzőjének, egy fiatal csapattal nagyon jó munkát végzett, keményen küzdöttek. Az ellenfél kétgólos előnye nem tett idegessé annyira, a mi nagyon korán szerzett találatunk annál inkább. De ismerem a csapatomat, tudom, amikor lent vannak, nagyon odateszik magukat. Előbb örülünk egy kicsit ennek a sikernek, aztán felkészülünk a következő ellenfélből, amint kiderül, ki lesz az.
Kangyal Balázs:
– Ezernyolcszáz KHL-meccs tapasztalata nem mellettünk szólt. Megvoltak a lehetőségeink, hogy visszamenjünk Budapestre, de nem sikerült. Hiába képvisel nagyobb játékerőt az ellenfél, a rájátszás egy teljesen más sorozat. A hibák számát minimalizálni kell, a lehetőségeket pedig bele kell szorítanod a hatékonyság bűvkörébe. Ilyen tapasztalatokkal gazdagodtunk a negyeddöntő során. Nyilván a csalódottság bennem van, de gratulálok a csapatomnak és a Csíkszeredának is, megérdemelten jutott tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik