Erste Liga: őrült végjáték után nyert a Gyergyó ellen és egyenlített az FTC

Vágólapra másolva!
2022.03.17. 20:28
null
Végül a zöld-fehérek örülhettek a győzelemnek (Fotó: fradi.hu)
A hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) elődöntőjének második mérkőzésén a Ferencváros 4–2-re legyőzte a Gyergyói HK-t a Tüskecsarnokban, s ezzel egyenlített a párharcban.

A Ferencváros az alapszakaszbeli házi pontkirálya, Nagy Gergő nélkül volt kénytelen kiállni a Gyergyó elleni második mérkőzésre, az aranysisakos támadó ugyanis egymeccses eltiltást kapott, mert botjával odacsapott Szabó Krisztián kezére, aki meg is sérült, s nem is tudta folytatni a mérkőzést, s csütörtökön sem húzott szerelést.

A szerdai első meccsen 60 perc alatt egyik csapat sem talált be, a csütörtöki második összecsapáson viszont alig több mint tíz percet kellett csak várni az első gólra: Tóth Adrián csípett el egy rossz átadást a kék vonalon, s nem is hibázta el a ziccert – ezzel a Gyergyó 113 perc játék után kapott újra gólt, a Ferencváros pedig Nagy hiányában is megszerezte a vezetést. A zöld-fehérek nem érdemtelenül zárták előnyben az első 20 percet, mert összesen 24 alkalommal tesztelték Rasmus Linne kapust, a túloldalon ezzel szemben Arany Gergelynek mindössze kétszer kellett védeni.

Az első meccsen az első harmad igen feszültre sikerült, de ennek most nem volt nyoma, legalábbis, ha az első húsz percben kiosztott kiállítások számát nézzük, mert azért a kapusok egy-egy védése után gyakorta a játékvezetőknek kellett szétválasztani a kapusok előtt összeakaszkodó feleket.

A középső játékrész közepén aztán beindult a kiállításszámláló, amikor Császár Hunor a semleges harmadban csúnyán leütközte Juhani Tamminent: három páros is kiülhetett kipihenni a bunyó fáradalmait. Egyre nagyobb erőket mozgósított a Gyergyó az egyenlítésért, s már igencsak a levegőben lógott a vendégek találata, amikor Hegyi Ádám kékről elengedett lövésébe Pavuk Attila tette bele a botját három és fél perccel a szünet előtt, s ezzel megduplázta a hazaiak előnyét.

A záró harmad első felében a Ferencváros jól menedzselte az időt, míg a vendégek hiába próbálkoztak egyre több kapura lövéssel, még emberelőnyből sem sikerült szépíteniük: Arany fogott, mint a festék. Nyolc és fél perccel a vége előtt aztán a meccsen másodszor is elcserélte magát a Gyergyó, s az emberelőnyt bő fél perc után Joshua McFadden óriási bombagóljával használta ki a hazai csapat. A gyergyóiak edzője, Szilassy Zoltán bő két perccel a vége előtt lehívta Rinne kapust, így hatan támadhattak, s másfél perccel a vége előtt Sárpátki Tamás lőtte be a Bodó Chris lövése után kipattanó korongot, 3–1. Bő fél perc múlva Daniel Tranca mellészálló lövése után Vincze Péter az alapvonal mögül tette vissza a kapu elé a pakkot, ami Arany korcsolyájáról a gólvonal mögé került, így az utolsó 40 másodpercben az egyenlítésért támadhattak a vendégek. Elég volt azonban egy eladott korong, s Tóth Gergő egyedül kilépve beállította a 4–2-es végeredményt.

Váratlanul izgalmas utolsó másfél perc után a párharc ezzel két mérkőzés után 1–1-re áll, folytatás vasárnap este, immár Gyergyószentmiklóson.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–GYERGYÓI HK (romániai) 4–2 (1–0, 1–0, 2–2)
Budapest, Tüskecsarnok, 1121 néző. Vezette: Nagy A., Németh M., Muzsik, Balla
FTC: ARANY – HEGYI Á. (1), McFadden 1 / Kärmeniemi, Seregély Máté / Bohunicky, Boros / Sarcia – KULMALA (1), Tamminen (1), TÓTH GERGŐ 1 / Fowlie (1), Pavuk 1, Tóth A. 1 / Hajós, Kóger D., Somogyi B. / Farkas L., Galántai, Komáromy. Edző: Fodor Szabolcs
GYERGYÓ: Rinne – Haaranen, Kozma Zs. / FEJES (1), Saari / Ferenc-Csibi, Imre / Györfy – Bodó (1), Császár, B. Orbán (1) / SÁRPÁTKI 1, Tranca, VINCZE P. 1 / Di Diomete, Silló, Szigeti / Benedek, Péter Zs., Sándor-Székely. Edző: Szilassy Zoltán
Kapura lövések: 50–31.
Gól – emberelőnyből:
5/1, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Kemény, férfias játék volt, így kell kinéznie a hokinak a rájátszásban. Természetesen szerények maradunk, és ugyanúgy, mint az első meccset, ezt is minél hamarabb elfelejtjük.
Szilassy Zoltán: – Förtelmesen kezdtünk, a saját statisztikáink szerint az első harmadban három–tizennyolc volt a kapura lövések aránya. Kényelmesen játszottunk, mentálisan néhány dolgot rendeznünk kell. Persze nincs veszve semmi, ez volt az első vereségünk a hatodik playoffmeccsünkön, ráadásul a pályaelőnyt is elhappoltuk, végső soron ezért jöttünk Budapestre.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik