Erste Liga: növelte előnyét a Csíkszereda és a Gyergyó

D. SZ., K. G.D. SZ., K. G.
Vágólapra másolva!
2022.03.04. 20:35
null
A MAC Újbuda a vártnál jóval nagyobb ellenállásra kényszeríti a Csíkszeredát (Fotó: Pál Zoltán/Csíkszereda)
A Csíkszereda és a Gyergyószentmiklós is házigazdaként győzött a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén.

Az biztos, hogy ennél azért könnyebb mérkőzésekre számított a címvédő és alapszakaszgyőztes Csíkszereda, amikor negyeddöntős ellenfeléül a MAC HKB Újbudát választotta, a fiatal fővárosiak ugyanis a vártnál jóval nagyobb ellenállásra kényszerítik topfavorit riválisukat.

Kangyal Balázs fiai már a párharc nyitó összecsapásán is 43 percig tartották az 1–1-et a bajnok ellen – az erdélyiek csupán az utolsó negyedórában tudták dűlőre vinni a mérkőzést –, ám egy nappal később még nagyobbat küzdöttek. Részegh Tamás emberelőnyös fórgóljára egyből hárommal feleltek, a Sportklub veterán orosz klasszisai vezérletével tudott előbb kiegyenlíteni, majd a záró húsz percben kiharcolta a minimális győzelmet.

Az erdélyi párharcban a brassói vezetőedző, Dave MacQueen kapuscserét hajtott végre a csütörtöki meccs után, ám az ezúttal kezdőbe jelölt Polc Patrik bizonytalanul rajtolt. A Gyergyó már az első percben betalált – Polc ezután is sok fogható lövést ejtett el –, öt perc játék után pedig Kozma Zsolt a kék vonalról ütött bődületes gólt. A második harmadban túlságosan elkényelmesedtek a székelyek, a Brassó folyamatosan nyomás alatt tartotta őket, s szépített. Az eredmény után futva azonban elkészült az erejével, ezt büntette meg előbb az arany fejvédős, két meccsen kétgólos, hárompontos Chris Bodó, majd Santeri Saari egy üres kapus találattal – így mindkét párharc 2–0-s „hazai” előnyről folytatódik.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–MAC HKB ÚJBUDA 5–4 (1–1, 2–2, 2–1)
Csíkszereda, 950 néző. V: Gergely, Sikó, Bandi, Crisan (romániaiak)
SPORTKLUB: Adorján A. – Láday, Gecse / O'Connor (1), Milam / KUBÁT (1), KULJAS 1 (1) / Farkas T., Salló A. – Rokaly Sz., Péter B. 1, Részegh T. 1 / SZKACSKOV 1, Stach (1), Sofron I. / LAPENKOV (2) Taratuhin, BECZE 1 (1) / Fodor Cs., Rokaly N., Reisz. Edző: Rico Rossi
MAC:
Bálizs – GARÁT 1, Pozsgai / Macaulay (1), Tóth Gergely (1) / Csollák, Dóczi / K. Varga – DANSEREAU 1, GALOHA (1), SCHLEKMANN 1 / Djumics, Molnár B., Ritter (1) / Izacky, Kreisz 1, Tóth Richárd / Klíma, Pápa (1), Stevens. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések:
47–22
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 2/1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
2–0 a Csíkszereda javára
MESTERMÉRLEG

Rico Rossi:
– Nagyon jól álltunk bele a meccsbe, aztán a második harmadban három-négy perc alatt két gólt is kaptunk. Innen aztán megmutattuk igazi karakterünket. Szívünket-lelkünket beletettük, hogy visszajöjjünk egy háromról, egymás után négy gólt lőttünk. Nagyszerű látni, ahogy a szurkolóink visszatérnek a csarnokba, remélhetőleg a közeljövőben már telt ház előtt is játszhatunk!
Kangyal Balázs:
– Az ellenfél sokkal koncentráltabb volt az kezdésnél, az első tíz percet csak túléltük, főleg a kapusunknak köszönhetően. Aztán elkezdtünk dolgozni, ami eredményességgel párosult. A végén csak a tapasztalat és a rutin hiányzott; sokkal jobban kell irányítanod a meccset, ha két góllal vezetsz.

GYERGYÓI HK (romániai)–BRASOV WOLVES (romániai) 4–1 (2–0, 0–1, 2–0)
Gyergyószentmiklós, 720 néző. V: Pálkövi Zs., Soós, Balla, Muzsik
GYERGYÓ: RINNE – HAARANEN (1), KOZMA ZS. 1 / FEJES, Saari 1 / Ferenc-Csibi, Imre / DiDiomete (1), Györfy – BODÓ 1 (1), Császár (1), B. ORBÁN (1) / Sárpátki (1), Tranca 1, Vincze P. / Silló, Szabó K., Szigeti / Benedek, Péter Zs., Vincze G. Edző: Szilassy Zoltán
BRASSÓ: Polc – MacDonald (1), Williams / Boriszenko, Csernyuk / Bors, Raszulov / Gajdó T., R. Vasile – Gliga, Machala, VALCHAR / Huard, Schaber 1, Zagidullin (1) / Gajdó B., Hunt, Molnár Zsombor / Buda, Kovács M., A. Vasile. Edző: Dave MacQueen
Kapura lövések: 33–42
Gól – emberelőnyből: 3/0, il. 2/0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Gyergyói HK javára
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
– A második harmad elején beragadtunk. Érthetetlen volt a passzivitásunk, hiszen tudtuk, a Brassónak nincs más lehetősége, mint hogy agresszívan támadjon, mégsem kezeltük megfelelően. A kapusunknak hála túléltük ezt a periódust, de ebből tanulnunk kell.
Dave MacQueen: – Nem tetszett, ahogy kezdtünk, nagyon hamar kettővel ment a Gyergyó. A második harmadban már jobb hokival rukkoltunk ki, számos lehetőséget alakítottunk ki, de Rasmus Rinne kiválóan védett. Négy győzelemig tart a párharc, hazamegyünk, és igyekszünk felkészülni a folytatásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik