Erste Liga: sima győzelemmel jutott negyeddöntőbe a DVTK

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 21:19
null
A miskolciak harmadszor is legyőzték a győrieket (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország, archív)
Sima, 5–2-es győzelmet aratott az UNI Győr ETO otthonában a DVTK Jegesmedvék, a hazai bázisú jégkorongliga (Erste Liga) rájátszásának első fordulójában. A miskolciak ezzel a sikerrel harmadszor győzték le a győrieket, így továbbjutottak a negyeddöntőbe.

 

A DVTK Jegesmedvék csapata már az első harmadban kétgólos előnyre tett szert, majd a második játékrész 18. percére 4–0-ra vezetett – Galajda Zsombor két találattal vette ki a részét, míg Szirányi Bence két gólban is közreműködött. A mérkőzés hátralévő részében még három alkalommal zörrent meg a háló: az UNI Győr ETO Odnoga Mátyás révén a második harmadban szépíteni tudott.

Az utolsó felvonásban Jack Walker 5–1-re növelte a különbséget, majd Odnoga ismét betalált 3:04-gyel a vége előtt, beállítva az 5–2-es végeredményt.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
4. MÉRKŐZÉS
UNI GYŐR ETO–DVTK JEGESMEDVÉK 2–5 (0–2, 1–2, 1–1)
Győr, 377 néző. V: Haszonits, Nagy A., Pálkövi Botond, Muzsik
GYŐR: Tóth K. – Bukor, Léránt / Lendák (1), Tornyai / Kmec, Vas Márk / Béres, Kováts – Dézsi Bence (1), Schmál, Turbucz / Bödök, Czakó, Szlama / Madácsi, Páterka, Szalma / Majoross B. (1), Nagy M., ODNOGA M 2. Edző: Ladányi Balázs
DVTK: Duschek – Doetzel, Illés / Kiss R., SZIRÁNYI B. (2) / Hadobás, Vojtkó / Ritó – Parnham, Seto (1), WALKER 2 / GALAJDA 2, GALANISZ (3), LÖVEI (2) / Elgestal, Hajnik, Miskolczi 1 / Farkas M., Pecsét, Szabad (1). Edző: Tokaji Viktor
Kapura lövések: 35–49
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 2/1
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1, a DVTK Jegesmedvék javára
MESTERMÉRLEG
Tokaji Viktor:
– Boldog vagyok, hogy az elsődleges célunkat sikerült elérni: megnyertük a párharcot. Négy meccs alatt most fordult elő először, hogy jelentősebb előnyt tudtunk kiépíteni, aztán magabiztosan és okosan játszottunk. Nem adtunk esélyt az ellenfélnek, nem forgott veszélyben a továbbjutásunk. Készen állunk a következő körre is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik