Erste Liga: két pozitív koronavírusteszt, elmarad a hétfői meccs

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 15:45
A Fehérvári Titánok egyik játékosa, valamint egy stábtag is pozitív koronavírustesztet produkált, így elmarad a csapat hétfőre kiírt debreceni jégkorongmérkőzése az Erste Ligában.

A fehérvári klub vasárnapi közleménye szerint az egyik hokis és egy stábtag Covid-tesztje vasárnap pozitív eredményt hozott. Az érintettek már több napja a klubvezetés által elrendelt házi karanténban tartózkodnak. A csapat tagjai közül jelenleg többen is gyanús esetnek minősülnek, esetükben, valamint a teljes keret tekintetében az előírásoknak megfelelően teszteket végeznek el.

A Fehérvár AV19 SC emellett azonnali hatállyal felfüggesztette a Titánok edzéseit. A klubvezetés már a gyanús esetek megjelenése előtt megszüntette a két profi együttes kerete közötti átjárást, ezzel is csökkentve a közvetlen kontaktok számát.

Az érintett játékos és stábtag enyhébb tünetekről eltekintve jól van, súlyos tünetek a gyanús jégkorongozók esetében sem jelentkeztek. A klub minden előírást és intézkedést betartva, a járványügyi hatóságokkal együttműködvejár el, így elrendelték az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok teljes, ózonos fertőtlenítését.

A DEAC-nak és a Titánoknak is ez lett volna az első mérkőzése a 2020–2021-es idényben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik