Erste Liga: ismét győzött a Brassó, kiesett a címvédő Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2023.02.26. 20:02
null
Valcharék elbúcsúztatták a címvédőt (Fotó: SC Csíkszereda)
A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) negyeddöntőjében vasárnap este a Brassó újra legyőzte a címvédő Csíkszeredát, ezzel 4:1-re megnyerte a párharcot és bejutott az elődöntőbe.

Az alapszakaszt a negyedik helyen záró Corona Brasov azzal a tudattal lépett jégre vasárnap este az elmúlt két idény bajnoka, a Csíkszereda ellen, hogy győzelmével bejuthat a legjobb négy közé, és Kóger Dánielék ennek megfelelő elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe: Roberto Gliga találatával ugyanis 22 másodperc elteltével megszerezték a vezetést. A Csík ugyan még a harmadban egyenlíteni tudott, a szünetre viszont ismét előnybe került a vendéglátó – Milan Cody góljára Chase Schaber válaszolt.

Utóbbi aztán a második harmad elején gólra váltott egy büntetőlövést, s ugyan felvonás végén Becze Tihamér révén szépített a címvédő, a záró 20 percben már csak a hazaiak találtak be. Előbb Kevin Domingue, majd Connor Sills volt eredményes – utóbbi 1:55-tel a vége előtt már üres kapuba talált be. A végig sportszerű – mindössze hat perc kiállítást hozó – és nagy iramú mérkőzésen az 5–2-es hazai siker mellett összesen 81 kapura lövést (45–36 a Brassónak) láthatott a közönség, s azt, ahogy a Csíkszereda végül hat év után először marad le az Erste Liga elődöntőjéről.

Ezzel pedig eldőlt, hogy az Erste Liga hatodik helyén a Csíkszereda végzett. A hetedik a Dunaújváros, a nyolcadik a FEHA19, a kilencedik a Debreceni EAC, a tizedik az Újpest lett.

Az Erste Liga negyeddöntőjében még egy párharc fut, az FTC jelenleg 3:2-re vezet a DVTK Jegesmedvék ellen. Ha a párharcot a zöld-fehérek nyerik, akkor az alapszakaszgyőztes Budapest JA-val találkoznak az elődöntőben, amely egyben magyar bajnoki döntő is lesz, míg a másik ágon újabb erdélyi párharc lesz: a Gyergyói HK mérkőzik a Brassóval. Ha viszont fordít a DVTK, akkor a Gyergyóval elődöntőzik, a BJA pedig a Brassóval – ebben az esetben a magyar bajnok az az anyaországi csapat lesz, amelyik döntőbe jut, ha mindkettő, akkor a döntő győztese lesz az.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ
5. MÉRKŐZÉS
CORONA BRASOV (romániai)–SC CSÍKSZEREDA (romániai) 5–2 (2–1, 1–1, 2–0)
Brassó, 1450 néző. Vezette: Soós, Nagy A., Muzsik, Magyar Á. (romániai).
BRASSÓ: POLC – Sweeney, Clarke / Garcia, O. Williams (1) / Boriszenko, Bors / Gajdó T. – Kóger D., SCHABER 2, VanWormer / Valchar (2), Gliga 1, DOMINGUE 1 (1) / Szabó K. (1), Sills 1, Gajdó B. / R. Vasile, Antal, Buda. Edző: Dave MacQueen
CSÍKSZEREDA: Adorján A. – Salló, Schaus / Szavcsenko, Ferencz-Csibi / LÁDAY (2), Mikkola / Bajkó Cs. – Krikunov, Milan 1, Szkacskov / Vesely, Stach, Sofron / Péter B., Reisz (1), Becze T. 1 / Rokaly N., Casaneanu. Edző: Jeff Paul
Kapura lövések: 45–36.
Gól – emberelőnyből: 0/0, ill. 1/0

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a Corona Brasov javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik