K. T. I. 2021.03.20 17:03 Frissítve: 2021.03.20 20:47

Erste Liga: Debrecenben szépített a Brassó

Az alapszakaszgyőztes Brassó remek első harmadbeli játékával 6–4-re nyert a DEAC otthonában a jégkorong Erste Liga elődöntő 3. mérkőzésén szombaton, így 2–1-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Két idegenbeli sikerrel kezdett, hazai pályán viszont botlott a debreceni csapat (Fotó: DEAC)

 

Azzal, hogy a DEAC az első két brassói összecsapást megnyerte, nagy nyomás alá helyezte az erdélyi riválisát, amely egy újabb vereséggel szinte kilátástalan helyzetbe került volna.

Viszont a teher alatt játszó Corona teljesítményén ez nem látszódott meg, hiszen a 10. percre már 3–0-ra vezetett. A 3. percben Roberto Gliga maradt üresen, így kétszer is próbálkozhatott, és nem hibázott. Aztán Radim Valchar lőtte ki a bal felső sarkot, 37 másodperc múlva pedig Tranca Dániel jó passzt követően a jobb felsőbe helyezett. Időt kért a DEAC, ettől valamelyest feljavult a játéka, ám Jan Dalecky kiállítását 8 másodperc alatt góllal büntette meg a Brassó, Tranca közelről volt eredményes. A négygólos különbségből még az első szünet előtt faragott a Debrecen, Vlagyiszlav Kulesov értékesítette az emberelőnyt.

A második harmadra nagy elánnal jött ki a DEAC, és a 24. percben Vokla Roland lőtt passzába Hári Norbert beletette az ütőjét. A 2–4 után mindkét csapat előtt adódtak nagy helyzetek, ám Hetényi Zoltán és Tőke Zoltán is remekelt a kapuban – írja tudósításában az MTI.

A folytatásban is inkább a Debrecen nyomott, ám elegendő volt egyetlen hiba, és ezt Carlo Finucci éles szögből kihasználta az 51. percben. A hazai csapat kénytelen volt támadni, és négy perccel a vége előtt Jakub Izacky a bal sarokból pontosan tálalt a kapu elé robbanó Molnár Dávid elé, aki a jobb alsó sarokba továbbított. Rossz csere miatt emberhátrányba került a Brassó, így Hetényi lejövetelével 6 a 4 ellen támadhatott a DEAC, ám az erdélyi együttes üres kapus gólt szerzett.

A két csapat negyedik találkozóját vasárnap 18.30-kor rendezik meg Debrecenben, míg az ötödik felvonás kedden lesz Brassóban – tekintett előre az MTI.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, ELŐDÖNTŐ
3. MÉRKŐZÉS

DEAC (4.)–CORONA BRASSOV (romániai, 1.) 4–6 (1–4, 1–0, 2–2)
Debrecen, zárt kapuk mögött. V: Haszonits, Rencz, Kis-Király, Kövesi
DEAC: Hetényi Z. – Kloz, Filbrandt – Sándor F. (1), Kiss R. 1 – Bogesics, Vokla (1) – Dalecky, Novotny, Turcotte – Hári N. 1, BERTA (2), KULESOV 1 (1) – Mazzag, Molnár D. 1, IZACKY (2) – Kozma F., Szűcs I. Edző: David Musial
BRASSÓ: Tőke – Carlson, McFadden – Wilson, Boriszenko – Bors, Mihály E. – Gajdó T. – Klempa, MOLNÁR ZS. 1 (1), VALCHAR 1 (1) – FINUCCI 1 (1), Gliga 1, FOWLIE (2) – Molnár Z. (1), Tranca 2, Péter B. – Gajdó B., A. Vasile, N. Vasile. Edző: Dave MacQueen
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Kapura lövések: 46–42
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
2–1 a DEAC javára
MESTERMÉRLEG

David Musial:
– A rájátszásban nem lehet csak negyven percig jól játszani, ez ismét bebizonyosodott. Túl nagy előnyt adtunk a Brassónak az első harmadban, és utána már hiába játszottunk jól, csak futottunk az eredmény után. Vasárnap újabb meccs következik, remélem, másképp alakul, azaz okulunk e vereségből.
Dave MacQueen:
– A győzelmünk kulcsa a jó kezdés volt. Nem akartunk úgy járni, mint a két hazai összecsapáson, amikor futottunk az eredmény után, ezért megnyomtuk az elejét, és bejött! A Debrecen keménységét jelzi, hogy mínusz négyről is felállt, a végén pedig – el kell ismerni – kellett egy kis szerencse is, hogy megőrizzük a vezetést, majd kicsikarjuk a győzelmet. Vasárnap is hasonlóan nehéz mérkőzésre számítok.  

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.

2021.03.07 22:24:21

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Pásztor Györgyöt bátran nevezhetném Mr. Jégkorongnak is, mert ő az az ember, akit – s nincs ebben barokkos túlzás – az egész világon imádott sportágával azonosítanak.

2021.03.02 18:05:54

Jégkorong H. Á.

A magyar élvonalbeli jégkorongbajnokság 2020–2021-es kiírásának rájátszásbeli adatbankja.

2021.02.08 23:16:42

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A magyar csapat a világon a 7., Európában az 5. lett, s ezzel az összegzés szerint »pontosan azt a helyet jelölte ki magának, amelyet – reálisan! – megérdemelt«. A nyolc nap alatt a hat mérkőzés »olyan erőkifejtésre kényszerítette a résztvevőket, ami közel jár az emberfölöttihez«.

2021.01.13 22:28:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Szlovákiában már rég nem nevetnek rajtunk.