Erste Liga: egy lépésre az elődöntőtől az FTC; DEAC-előny

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.03.05. 20:21
null
A DEAC csapatkapitánya, Berta Ákos (balra) az Újpest ellen igazi vezér volt (Fotó: Vörös Dávid/UTE)
Berta Ákos mesterhármasával és gólpasszával a Magyar Kupa-győztes DEAC 5–3-ra nyert a vendég UTE ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén szombaton, így 2–1-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. Este a Ferencváros Miskolcon 5–3-ra legyőzte a DVTK Jegesmedvéket, így 3–0-ra vezet a párharcban.

Kedden a DEAC hosszabbítás után diadalmaskodott Újpesten, az UTE viszont szerdán visszavágott, így 1–1-ről indult a szombat ütközet, amelyben már a 21. másodpercben vezetést szerzett a fővárosi alakulat az exdebreceni Kiss Patrik fonáklövése után. A második harmad elején négy a négy elleni játékban lefordult a házigazda, és Berta Ákos balról a kapu jobb oldalába lőtt.

Mindkét válogatott kapus, Hetényi Zoltán és Rajna Miklós többször bravúrral védett, ám a meccs derekán a debreceni Molnár Dávid emberhátrányban lépett ki, és kilőtte a jobb sarkot. Még ebben a játékrészben megint Berta villant, ezúttal jobbról emelt a bal felső sarokba.

A hazaiak csatára a harmadik harmad 4. percében éles szögből Rajna testére ütötte a pakkot, amely bepattant. Jack Suter ugyan emberhátrányban szépített, 17 másodperc múlva Sági Martin visszaállította a háromgólos különbséget. A hajrában előbb Sági és Riley Stadel verekedett össze, majd az utolsó percben pedig Kyle Just létszámfölényben szépített.

Vasárnap 14.05-kor ugyancsak Debrecenben találkozik a két együttes.

A két hazai pályán megnyert mérkőzés után a DVTK Jegesmedvék otthonában aratott győzelemmel folytatta a szereplését a Ferencváros.

A párharc első miskolci mérkőzésén mindössze ötven másodpercet kellett várni az első hazai gólra, amelynek szerzője Miskolczi Márk volt, ám nem örülhetett sokáig a borsodi közönség, a 6. perc elején ugyanis Rasmus Kulmala már a vendégek harmadik gólját szerezte – Joshua McFadden és Cody Fowlie találata után.

A Jegesmedvék két perccel később válaszoltak Hajnik Dávid révén, majd a vendégek a gól nélküli középső harmadot követően az utolsó 20 percben duplázó Kóger Dániel révén eldöntötték a mérkőzést – a végén Chris Seto találata már csak szépségtapaszt jelentett a hazaiaknak.

Az 5–3-as sikerével az FTC egyetlen győzelemre került a továbbjutás kiharcolásától, amire már a vasárnap 18 órakor kezdődő összecsapáson pontot tehet.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK

DEAC–ÚJPEST 5–3
(0–1, 3–0, 2–2)
Debrecen, 500
néző. V: Haszonits, Timár, Vincze D., Váczi
DEAC: Hetényi Z. – Gőz, Klimek / Kloz (1), VOKLA (2) / Bogesics, Sándor F. / Jakabfy – Dalecky , Kulesov, Spirko / Novotny, Sági Martin 1, Turcotte (1) / Almási, BERTA 3 (1), MOLNÁR D. 1 (1) / Kozma F., Mazzag. Edző: György József
UTE: Rajna – Pokornyi, Stadel / JAGO (2), Ph. Kiss (1) / Kiss D., Varga A. – Kiss Patrik 1, Németh A. (1), SUTER 1 (1) / Coatta (1), Just 1, Kovács Alex / Balogh B., Kovács S., Nemes / Csergő, Robichaud, Zsigmond. Edző: Virág Csaba
Kapura lövések: 53–36
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 5/1
MESTERMÉRLEG
Kecskeméti Áron másodedző: – Az első harmadban sem játszottunk rosszul, csak éppen gólt nem sikerült szereznünk. A második harmadtól kezdve már egyértelműen kézben tartottuk a meccset, s bár időnként kihagyott a koncentrációnk a biztos előny tudatában, összességében remekül játszottunk. Örülök, hogy megtelt a csarnok, remek volt a hangulat: szép gólok, kemény ütközések, bunyó – minden, ami a rájátszáshoz kell!
Virág Csaba: – Ez a mérkőzés kísértetiesen hasonlított az előző, újpesti találkozóra: végül az a csapat kerekedett felül, amelyik az elején, egy nagyon korai góllal hátrányba került. A második harmadban ajándékba adtunk két gólt a debrecenieknek, de ezzel együtt is megérdemelten fordítottak, hiszen sokkal többet tettek a győzelemért. Mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk, a párharc eddigi összecsapásai alapján megérdemelten vezet a DEAC.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a DEAC javára

DVTK JEGESMEDVÉK–FTC-TELEKOM 3–5 (2–3, 0–0, 1–2)
Miskolc, 960 néző. V: Németh M., Varjú, Szabó D., Kövesi.
DVTK: Duschek – Kiss R., Wehrs (1) / Hadobás, Vojtkó / Illés M., Szirányi B. / Farkas O., Pecsét – Parnham, SETO 1, Walker (1) / Galajda, Galanisz, Mattyasovszky / Elgestal (1), HAJNÍK 1, Miskolczi 1 / Farkas M., Lövei (1), Szabad. Edző: Tokaji Viktor
FTC: ARANY G. – Kärmeniemi, Seregély / Hegyi Á., McFadden 1 / Bohunicky, Boros / Bán, Sarcia – Kulmala 1, NAGY G. (2), Tamminen (1) / Fowlie 1, Hajós, TÓTH A. (2) / Galántai, KÓGER D. 2, Somogyi B. (1) / Farkas S., Roczanov, Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 36–39.
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Tokaji Viktor: – Jól kezdtük a mérkőzést, aztán úgy megnyugodtunk, hogy gyorsan bekaptunk három gólt, és szétestünk. Ekkor lámpalázat és összevisszaságot éreztem a csapaton. Később megtaláltuk önmagunkat, és van húsz óránk arra, hogy üstökön ragadjuk az utolsó esélyünket.
Fodor Szabolcs: – Miként az előző két mérkőzés, ez is igazi hokicsemege volt. Kemény küzdelemben mindkét gárda nagyon odatette magát, így a semleges szemlélő számára is élvezetes volt a játék. Megvalósítottuk azt, ami a győzelemhez szükséges volt.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, az FTC javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik