Erste Liga: a második meccset is a Csíkszereda nyerte meg

Vágólapra másolva!
2022.03.19. 19:58
null
Egyetlen gól döntött a Csíkszereda javára
A jégkorong Erste Liga elődöntőjének második mérkőzésén a Csíkszereda 1–0-ra legyőzte a DEAC együttesét, ezzel már 2–0-ra vezet a párharcban.

 

Bár az első találkozó tizenegy gólt hozott, és 7–4-es csíki győzelemmel zárult, a második meccs teljesen másként alakult.

A gól nélküli első harmad után a második játékrészben Sofron István megszerezte a vezetést a Csíkszeredának. A pénteki meccs fényében meglepő, hogy több gól nem esett a meccsen, pedig a végén a DEAC lehozta a kapusát is.

Ezzel a sikerrel a Csíkszereda 2–0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. A harmadik mérkőzésre a DEAC otthonában kerül sor jövő kedden.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, ELŐDÖNTŐ
2. MÉRKŐZÉS
SC Csíkszereda (romániai)–Debreceni EAC 1–0
(0–0, 1–0, 0–0)
Csíkszereda, 1900 néző. V: Gergely, Csomortáni, Bandi, Magyar (romániaiak).
CSÍKSZEREDA: ADORJÁN A. – Milam, O’Connor / Kubát, Salló A. / Kuljas, LÁDAY (1) / Gecse, Papp Sz. – Becze, Lapenkov, Taratuhin / Szkacskov, SOFRON I. 1, STACH (1) / Péter B., Részegh T., Rokaly Sz. / Casaneanu, Fodor Cs., Reisz. Edző: Rico Rossi
DEAC: HETÉNYI Z. – Gőz, Klimek / Jakabfy, Kloz / Sándor F., Vokla / Sándor B. – Kulesov, NOVOTNY, Spirko / Berta, Molnár D., SÁGI MARTIN / Bartók, Kozma F., Mazzag / Almási, Bogesics, Karmajev. Edző: György József
Kapura lövések: 46–26. Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 2/1. Fegyelmi büntetés: végleges fegyelmi (Mazzag)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Csíkszereda javára.
MESTERMÉRLEG
Rico Rossi: –
Kiváló rájátszásmérkőzés volt, sokkal jobb, mint az egy nappal korábbi. A védekezésünk rendben volt, emellett számtalan gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki. Sajnos nem találtunk be többször, de az az egy elég volt a sikerhez. Most kicsit ünnepelünk, aztán buszra ülünk és készülünk a soron következő találkozókra.
György József: – Sikerült megvalósítanunk, hogy kevés gólt kapjunk, arra viszont nem számítottam, hogy mi nem szerzünk. Mindkét kapus nagyon jó teljesítményt nyújtott, a harmadik harmad hétpercnyi kiállítása viszont ellehetetlenítette a támadásainkat. A végén nyomás alá tudtuk helyezni a hazaiakat, megvoltak a lehetőségeink, és összességében tisztességesen helytálltunk. Otthon a közönségünk sokat segít, a pályánk is kisebb méretű, jobban tudunk védekezni, ez mindig is az előnyünk volt. Remélem, sikerül megtalálni a góllövő ütőinket is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik