Erste Liga: a DEAC harmadszor is nyert, így búcsúztatta a Titánokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 21:01
null
A DEAC jutott a negyeddöntőbe (Fotó: Soós Attila/Titánok)
A Debreceni EAC 5–2-re nyert a Titánok otthonában a jégkorong Erste Liga rájátszásában, így a negyeddöntőbe jutásért vívott párharc harmadik meccsén megszerezte a továbbjutáshoz szükséges harmadik sikerét is. A DVTK Jegesmedvék eközben 3–0-ra nyert a Győr otthonában, ezzel előnybe került a párharcban.

Az első mérkőzésen nagyon simán nyert a DEAC a Titánok ellen, a másodikon már jobban meg kellett izzadnia a sikerért – akkor csak hosszabbításban múlta felül a Hydro Fehérvár AV19 fiókcsapatát.

A párosítás első székesfehérvári összecsapásán a hazaiak kezdtek jobban, meg is szerezték a vezetést, azonban a középső játékrészben sebességi fokozatot váltott a Debrecen és bedarálta a Fejér megyei csikócsapatot. A záró harmad elején még igyekezett a Titánok, de a negyedik hajdúsági találat megpecsételte a sorsát. A széria sztárja egyértelműen Vlagyiszlav Kulesov volt, aki a három meccsen összesen öt gólt lőtt – többek közt a második összecsapást hosszabbításban eldöntőt is. A DEAC ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe, amelynem párosításaira február 28-án, hétfőn derül fény.



A DVTK Győrnél tett első látogatása pont úgy indult, mint a párosítás nyitánya: két harmadon keresztül egyik fél sem talált be, az utolsóban azonban a Jegesmedvék feltörte a győri védelmet, Duscheknek viszont összejött a shutout, így a DVTK jutott „meccslabdához”.



JÉGKORONG
ERSTE LIGA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
3. MÉRKŐZÉSEK

TITÁNOK–DEBRECENI EAC 2–5 (1–0, 0–3, 1–2)
Székesfehérvár, 498 néző. Vezette: Babic, Németh M., Árkovics, Kövesi

TITÁNOK: Horváth D. – Dolinar, Mingazov (1) / Kóger B., Reiter A. /Molnár G. (1), Farkas B. / Nochta, Szabó P. – Krasnican, Lundin, AMBRUS CS. 1 / Keceli-Mészáros, Alapi, DUDKIN 1 / Mayer, Nagy Á., Jábor / Dézsi Barnabás, Fekete, Csiszer (1). Edző: Anatolij Bogdanov
DEAC: HETÉNYI – Klimek (1), Gőz (1) / Vokla, Kloz (1) / Bogesics, Sándor F. / Jakabfy – KULESOV 1 (1), SPRIKO 1 (1), Dalecky (1) / TURCOTTE 2, Novotny (1), Sági Martin / Kozma F., Mazzag, Borbát / Molnár D. 1, Almási (1), Berta (1). Edző: György József
Kapura lövések: 33–44. Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 2/1
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0, a DEAC javára
MESTERMÉRLEG
Anatolij Bogdanov: – Az első tíz percben azt játszottuk, amit szerettünk volna. A Debrecen ezek után felgyorsított és bekeményített, majd a második harmadban meglőtték azokat a gólokat, amit mi az ő kapujuk előtt nem tudtunk. Kiváló lehetőségeink voltak, de nem éltünk velük. Az egész párharcot hat védővel és három centerrel játszottuk végig.
György József: – Az első harmad után is nyugodt maradtam, a másodiktól pedig már hetvenöt százalékban uraltuk a játékot. A második mérkőzés volt az egész párharc fordulópontja, azon a mérkőzésen volt a legjobb a Fehérvár. A győzelem kulcsa az volt, hogy nem becsültük le őket.

UNI GYŐRI ETODVTK JEGESMEDVÉK 03 (0–0, 0–0, 0–3)
Győr, 363 néző. Vezette: Pálkövi Zs., Varjú, Kis-Király, Kocsány
GYŐR: Tóth K. – Lendák, Tornyai / Bukor, Léránt / Kmec, Vas Márk / Béres, Kováts – Bödök, Czakó, Szlama / Dézsi Bence, Schmál, Turbucz / Madácsi, Páterka, Szalma / Majoross B., Nagy M., Odnoga M. Edző: Ladányi Balázs
DVTK: DUSCHEK – Doetzel, Wehrs / Kiss R., Szirányi B. / Hadobás, Vojtkó (1) / Illés – Parnham (1), SETO 1, WALKER (1) / GALAJDA (2), Galanisz, Lövei 1 / Elgestal, Farkas M., Miskolczi 1 / Pecsét, Ritó, Szabad. Edző: Tokaji Viktor
Kapura lövések: 17–37. Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 2/0
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a DVTK Jegesmedvék javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik