B. D. K. 2021.01.28 09:31 Frissítve: 2021.01.28 09:40

DVTK Jegesmedvék: Dave Allison távozik, Tokaji Viktor az új vezetőedző

A csütörtöki naptól már nem Dave Allison a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. A szezon hátralevő időszakában a magyar jégkorong egyik kiemelkedő alakja, Tokaji Viktor irányítja a Tipos Extraligában szereplő csapatot – számolt be honlapján a klub.

Tokaji Viktor (jobbra) mögött nagyszerű játékoskarrier áll (Fotó: AFP)

 

A 44 esztendős szakember – aki játékosként 222 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban – korábban két idényen keresztül másodedzőként már dolgozott a szlovák jégkorongligában.

„Az idény ezen szakaszában kissé váratlanul éri az embert egy ilyen komoly lehetőség – kezdte nyilatkozatát Tokaji Viktor. – Sok tényezőt kellett figyelembe vennem, de a családom is támogat, így nyugodt szívvel mondhattam igent a felkérésre. Az elmúlt napokban sokan dolgoztak azon, hogy ez az ügylet létrejöjjön, ezúton is köszönöm minden érintettnek, hogy lehetővé tették a klubváltásomat. Ugyan a helyzet nem könnyű, de motiváltan várom az előttünk álló időszakot. A következő napokban a munkáé lesz a főszerep, izgatottan várom az első találkozást a csapattal.”

„Először is szeretném megköszönni Dave Allisonnak a munkáját. – mondta Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke. – Úgy éreztük, hogy váltásra van szükség, új impulzusra, ami fel tudja rázni a játékosokat a következő tizenhat meccsre. Mivel keretünk java részét magyar játékosok alkotják, mindenképpen magyar szakembert szerettünk volna kinevezni, így esett a választásunk Tokaji Viktorra. Azon felül, hogy Viktor csodálatos játékos-pályafutást tudhat a magáénak, az utóbbi két évben másodedzőként dolgozott a MAC-nál, így ismeri a ligát, ismeri a csapatokat és természetesen ismeri a mi együttesünket is. Nem egy ismeretlen közegbe érkezik, reméljük, motiváltsága átragad a játékosokra is, és vissza tudunk találni arra a játékunkra, ami csapatunkat a korábbi időszakban jellemezte. Megállapodásunk egyelőre az idény végéig szól, de bízom abban, hogy ez egy hosszabb távú együttműködés kezdete. Ezen felül köszönöm a MAC-nak, hogy Viktor klubváltását lehetővé tették.”

2022.11.25 10:39:08

Jégkorong nemzetisport.hu

A kanadai születésű hátvéd négy jelentős tornán erősítette a magyar jégkorong-válogatottat.

2022.11.12 20:52:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Mit hallgatott kilenc évesen Nagy Gergő, ami ilyen hatással volt rá? Melyek a kedvenc kazettái?

2022.11.07 13:07:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Kovács Zoltán, az MJSZ szakmai alelnöke adomázott a szövetség legendás vezetőjére emlékezve.

2022.10.23 10:41:48

Jégkorong nemzetisport.hu

A szlovák Extraligában szereplő Érsekújvárnál értékelik a magyar szakember munkáját.

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.