Visszavonul a magyar bajnoki csúcstartó hokis, Tóth Adrián

Vágólapra másolva!
2024.05.23. 16:21
Tóth Adrián visszavonul (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Bejelentette a visszavonulását Tóth Adrián, a Ferencváros jégkorongozója, aki 13 bajnoki cím tulajdonosaként csúcstartó Magyarországon.

A 33 esztendős csatár a 2007–2008-as idényben mutatkozott be a felnőttek között Székesfehérváron, ahol 2012 őszéig négy bajnoki arany részese volt, majd a Miskolci Jegesmedvékhez igazolt, amellyel sorozatban három magyar bajnoki címet szerzett az időközben DVTK Jegesmedvékre átnevezett klubnál. Hat évvel ezelőtt az FTC-Telekomhoz szerződött, amellyel mindegyik idény végén magyar bajnoki aranyérmet akasztottak a nyakába, így 13-szoros bajnokként vonul vissza.

Tóth az MTI-nek elmondta, ugyan „még jó korban lenne hokisként, a civil életben, hivatásában most jött el az idő a váltásra”.

„Több örökre szóló élményt kaptam a jégkorongtól. Talán az első emlékezetes pillanat, amikor Fehérváron úgy lettünk bajnokok, hogy – ha jól emlékszem – a döntőben adtam gólpasszt Ocskay Gábornak, Kis Csicsónak, aki sajnos már nincs velünk. A második, amikor Miskolcon először lettünk bajnokok, a harmadik pedig, amikor az FTC-vel egy szezonon belül tripláztunk: nyertünk Magyar Kupát, magyar bajnokságot és Erste Ligát. De tényleg nagyon nehéz választani, melyek voltak a legemlékezetesebb dolgok” – fogalmazott Tóth, aki pályafutása során 552 mérkőzést játszott a magyar bázisú bajnokságban, 234 gólt szerzett és 286 gólpasszt jegyzett, így 520 pontot gyűjtött.

Tóth Adrián a Ferencváros jégkorongcsapatának kötelékében marad stábtagként.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik