Sebők Balázs: Úgy érzem, mindenki örül a hazatérésemnek

KAPOLCSI-SZABÓ BENCEKAPOLCSI-SZABÓ BENCE
Vágólapra másolva!
2024.04.11. 08:33
Sebők Balázs németországi kaland után igazolt a Hydro Fehérvár AV19-hez (Fotó: Dömötör Csaba)
Tizenöt év hosszú idő, ennyit játszott külföldön a magyar férfi jégkorong-válogatott meghatározó csatára, Sebők Balázs, akinek Fehérvárra igazolása szerdán vált hivatalossá. A támadó a válogatott felkészüléséről és hazatéréséről is beszélt lapunknak.

MÉG A JÁTÉKOSOKAT SEM LÁTTUK, mi, újságírók a Tüskecsarnok jegén a sajtónyilvános edzésen, máris érezni lehetett, különleges dolog történt, hiszen az ilyenkor szokásos interjúigények leadásakor Sebők Balázs neve minden médium kívánságlistájára felkerült. Nem véletlenül, hiszen a válogatott csatára 15 légiósévet követően igazolt haza, a legerősebb magyar klubcsapatba, a Hydro Fehérvár AV19-be.

„Nagyon örülök az új szerződésemnek, és legalább annyira annak is, hogy úgy érzem, mindenki örül a hazatérésemnek. Jó néhány éve megfogalmazódott már bennem, hogy szeretnék a Volánban játszani, most érkezett el az idő a váltásra. Nagy szó, hogy van egy magyar csapat, amely szakmailag azon a szinten van, hogy szívesen igazol hozzá az ember. Van még előttünk egy vébé a következő klubidény kezdetéig, erre koncentrálok most, és ezért is örülök, hogy még a bolzanói világbajnokság előtt lezártuk a tárgyalásokat, mert így teljesen nyugodtan kizárólag a válogatottra figyelhetek” – mondta a Nemzeti Sportnak Sebők Balázs már az edzés után.

A tréning egyébként tartogatott érdekességet, mert nem mindig jellemző, hogy csapattársak ellenfelekhez hasonlóan kakaskodnak egy-egy vitatott esetet követően, most azonban erre is akadt példa. Láthatóan mindenki helyet akar magának a csapatban, és az edzők is arra buzdították a játékosokat, ne kíméljék egymást. Szilassy Zoltán másod­edző a kezében fúróval korcsolyázott a pálya egyik sarkába, vitte magával mindkét kaput, hogy egy mesterséges „minipályát” alakítson ki, ahol kis területen kettő a kettő ellen játszottak a fiúk a két kapus legnagyobb örömére…

„A felkészülés a szokásos ütemben zajlik, három edzésen vagyunk túl, csütörtökön indulunk Lengyelországba, ott lesznek edzőmeccseink, amelyek szükségesek, hogy a csapat összekovácsolódjon, hiszen sok fiatal is lehetőséget kap a válogatottban” – mondta Sebők.

Szilassy Zoltán (térden) másodedzői teendői mellett a pályát is alakította a gyakorláshoz (Fotó: Dömötör Csaba)

A válogatott csatárának előző idénye nem sikerült jól, csapatával, az Iserlohn Roastersszel a kiesés ellen kellett küzdenie a DEL-ben. A bennmaradás sikerült, de a másodosztályba kerülés folyamatos fenyegetése megviselte a sportolókat.

„Mély gödörből másztam ki, nem kaptam túl sok segítséget a klubomtól ebben, de nem is baj, minden jó, ha a vége jó. Lelkileg teljesen rendben vagyok, főleg az átigazolásom tudatában” – magyarázta a támadó.

Egyik legjobb barátjával, Hári Jánossal (a Volán csapatkapitánya) is együtt játszhat a következő idénytől Sebők, aki a palánk mellett a feje mögött a plexin csattanó korongok okozta hangzavarban beszélt lapunknak, és egy különösen hangos eset után a száján félmosollyal hátrasandítva meg is jegyezte: „Nem annyira találják el a kaput a többiek…”

Nagyjából két hete, mikor véget ért a német idény az Iserlohnnak és Sebőknek is, már kérdeztük a csatárt arról, hogyan tovább, akkor azonban konkrétumokat még nem mond(hat)ott.

„Akkor még nem volt publikus, magamban tartottam, de Szélig Viktorral, a Volán általános igazgatójával már régóta beszélgettünk erről. Azt kértem, várjuk meg az idény végét, hogy tiszta fejjel dönthessek. Honvágyam volt, hiszen tizenöt évig távol éltem Magyarországtól, de kíváncsi voltam rá, hogy akkor is azt tartom-e a legjobb döntésnek, hogy Fehérvárra igazolok, amikor éppen nem a klubcsapatom terhei nyomják a vállam, hanem nyugodt és szabad vagyok – így lett” – mondta Sebők Balázs.

A BOLZANÓI VILÁGBAJNOKSÁGRA KÉSZÜLŐ VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Farkas Roland (BJAHC), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)
Hátvédek: Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma, svéd), Horváth Milán (nincs csapata), Kiss Roland, Stipsicz Bence (mindketten Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (nincs csapata), Ortenszky Tamás (Martigny, svájci), Seregély Máté (FTC-Telekom), Szabó Bence (BJAHC)
Csatárok: Ambrus Gergő, Hári János, Mihály Ákos, Németh Kristóf, Sebők Balázs, Terbócs István (mind Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Esbjerg, dán), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Horváth Bálint (nincs csapata), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, svéd), Papp Kristóf (Northern Michigan University,
amerikai), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sofron István (Csíkszereda), Varga Balázs (JYP, finn)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik