Horváth Dominik: Végre azt a játékot, hozzáállást, vagányságot tudtuk mutatni, amit elvárunk magunktól

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 08:54
null
Mindkét norvégok elleni mérkőzését megnyerte a divízió 1/A-csoportos világbajnokság előtt a magyar férfi jégkorong-válogatott, ez pedig nagy erőt ad a csapatnak. Többek között erről beszélt Horváth Dominik és Varga Balázs is az NSO Tv-nek.

„Nagyon nagy pluszt ad a csapatnak ez a két győzelem, pláne az után, hogy az előző hétvége nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Végre azt a játékot, hozzáállást és vagányságot tudtuk mutatni, ami mindannyiunk célja minden mérkőzésen. Bebizonyítottuk magunknak, hogy erre képesek vagyunk, és ezt követeljük meg a későbbiekben magunktól. Úgy gondolom, jó esélyekkel indulunk neki a világbajnokságnak” – mondta a norvégok elleni 3–2-es győzelmet hozó meccs után a magyar válogatott legjobbjának választott Horváth Dominik.

A kapus videónkban részletesebben is beszél e két siker fontosságáról, valamint arról is, hogy mit tanult a tavalyi A-csoportos vb-ből, és mennyire van meg poszttársával, Bálizs Bencével az összhang. 

Míg a Fehérvár játékosa túl van már egy vb-n, a Finnországban légióskodó, 20 éves Varga Balázsnak a bolzanói lehet az első. A csatár azonban a kerethirdetésig bele se akar ebbe gondolni, holott mindkét norvégok elleni meccsen az első sorban szerepelt gyerekkori példaképeivel, Sofron Istvánnal és Hári Jánossal – előbbinek gólpasszt is adott, s az NSO Tv-nek erről is beszélt. 

JÉGKORONG
Férfi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Norvégia 3–2 (2–0, 1–0, 0–2)
Székesfehérvár, Alba Aréna, 4678 néző. V: Rencz, Tóth Renátó, Kovács P., Kövesi
MAGYARORSZÁG: HORVÁTH D. – Stipsicz, Hadobás / Szabó B. (1), Nilsson H. (1) / Garát, Ortenszky (1) / Falus, Horváth M. – Varga B. (1), Hári J., SOFRON 1 / Papp K. 1, Sebők (1), Galló / Mihály Ákos, Nagy Krisztián 1, Terbócs (1) / Nemes M., Sárpátki, Németh K. / Ambrus G. Szövetségi kapitány: Don MacAdam
NORVÉGIA: Haukeland – Engebraten, Ostby / O. Andersen, Bjercke 1 / H. NILSEN, Kasastul / I. Hansen, Oby-Olsen – Hermansson, Knold, Opsahl / BERG-PAULSEN 1, Ostrem Salsten (1), TANGEN HENRIKSEN (1) / Elvsveen, Lalande, Strandborg / Edvardsen, Bakke Olsen, Granholm. Szövetségi kapitány: Tobias Johansson
Kapura lövések: 18–37. Emberelőny-kihasználás: 3/0, ill. 5/0
MESTERMÉRLEG
Don MacAdam: – Jót tett, hogy a végét szorossá tették, és megízlelhettük, milyen nyomás alatt játszani. Egyre kiegyensúlyozottabb a teljesítményünk, erre építhetünk. Amióta Magyarországon vagyok, a speciális csapategységek mindig a gyengeségeink közé tartoztak, ezúttal az emberelőnnyel és az emberhátránnyal is teljes mértékben elégedett vagyok, még ha nem is szereztünk minden fórunkból gólt, jól mozgattuk a pakkot, és helyzeteket alakítottunk ki. A folytatásban ki kell választanunk, melyik tizenhárom csatárra és hét védőre számítunk a vébén, a kapusainknál nincs kérdés.
Tobias Johansson: – Jobban játszottunk, mint pénteken, akkor nem voltunk partiban, ezúttal nagyon is. Többet érdemeltünk, mint amit az eredményjelző mutatott, de elismerés illeti a magyarokat, nagyon jól és okosan játszottak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik