Férfi jégkorong: kihirdették a magyar válogatott bő keretét

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.02. 12:51
Megvan a bő keret (Fotó: jegkorongszovetseg.hu)
Kihirdették a magyar férfi jégkorong-válogatott bő keretét, amely április 8-án, hétfőn kezdi meg a felkészülést a divízió 1/A csoportos világbajnokságra – közölte a Magyar Jégkorongszövetség.

Az első hétre behívott keretben három kapus, tíz hátvéd és 15 csatár szerepel. Akinek a klubja még érintett a rájátszásban, később csatlakozik a csapathoz – teszik hozzá.

A válogatott jövő hétfőtől szerdáig a Tüskecsarnokban gyakorol, majd csütörtökön elutazik a lengyelországi Krynica-Zdrójba, ahol pénteken és szombaton felkészülési meccset játszik a házigazdával. A munka április 16-án, kedden folytatódik, immár Székesfehérváron. Az újabb edzések után április 19-én és 20-án Norvégiával találkoznak a mieink az Alba Aréna hivatalos megnyitóján – áll a jegkorongszovetseg.hu-n.

A magyar csapat április 22-én utazik el Bolzanóba, és még egy meccset játszik a vb rajtja előtt: 23-án, kedd este Meranóban az olasz együttes lesz az ellenfél a főpróbán. A divízió 1/A csoportos vb április 28-án kezdődik, az első ellenfél Japán lesz. Ezt követően sorrendben a dél-koreai, a romániai, az olasz, majd a szlovén csapattal játszanak a mieink. Az elitbe az első kettő jut fel.

A vb után, május 7-én Kanada ellen zárja az idényt a magyar csapat az MVM Dome-ban.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Farkas Roland (BJAHC), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)
Hátvédek: Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma, svéd), Horváth Milán (Briancon, francia), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, svájci), Seregély Máté (FTC-Telekom), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)
Csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Esbjerg, dán), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Bálint (Briancon, francia), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, svéd), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, német), Sofron István (Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, finn)

Szövetségi kapitány: Don MacAdam

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik