Jégkorong: Hári Jánosnak nagy meccse volt, sokat tudok tanulni tőle – Nemes Márton

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.02.10. 07:35
null
A spanyolok után a litvánokat is magabiztosan győzte le a magyar férfi jégkorong-válogatott a budapesti olimpiai előselejtezőn. Hári Jánosnak nagy meccse volt – így vélekedik Nemes Márton is, aki tétmeccsen is megszerezte első gólját címeres mezben.

Lehet-e tanulni, amit Hári János csinált a litvánok ellen a második góljánál? Erre kerestük a választ a 7–1-re megnyert mérkőzés után. S hogy mi lett a megfejtés? Videónkban a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rutinos csatár és a tizennyolc éves Nemes Márton is elmondja erről a véleményét. 

Utóbbi immár tétmeccsen is lőtt gólt címeres mezben, bár amikor a korong áthaladt a gólvonalon, nem volt biztos benne, hogy az övé a találat. Terbócs István viszont előzékenyen neki adta. Milyen volt hallgatnia, együtt énekelnie a szurkolókkal a magyar himnuszt? Nos, a Svédországban légióskodó csatár hatalmas élményként élte meg. 

JÉGKORONG
FÉRFI OLIMPIAI SELEJTEZŐ (BUDAPEST, TÜSKECSARNOK)
2. FORDULÓ
Magyarország–Litvánia 7–1 (4–1, 0–0, 3–0)
Tüskecsarnok, 1907 néző. Vezette: Baca (lengyel), Rezek (szlovén), A. Svensson (svéd), Ugolini (francia) 
MAGYARORSZÁG: BÁLIZS – STIPSICZ (1), Fejes (1) / Falus, Kiss R. 1 / Hadobás, Horváth M. / Ortenszky (1) – Erdély Cs. (1), HÁRI J. 2 (1), Galló 1 (1) / Sofron 1, Sebők (2), Mihály Ákos 1 / Nemes M. 1, Németh K. (1), Terbócs (2) / Nagy G., Horváth B., Sárpátki / Nagy Krisztián. Szövetségi kapitány: Don MacAdam
LITVÁNIA: Karla – Alisauskas, Seniut / Gusevas, Rumsevicius / Janusonis, Belicenka / Mikalauskas, Washco – Kaleinikovas 1, Cizas, Gintautas / Bogdziul, Krakauskas, Noreika / Bendzius, Cetvertak, Dumcius / Zukauskas, Laimutis, Kudrevicius. Szövetségi kapitány: Ron Pasco
Kapura lövések: 44–18. Emberelőny-kihasználás: 2/0, ill. 5/1
MESTERMÉRLEG
Don MacAdam: – A játékosok is jobban akartak játszani, mint Spanyolország ellen. Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Emberelőnyben és emberhátrányban is élesebbek voltunk, de Hári Jánost ki kell emelnem, szenzációsan játszott, megmutatta, milyen nagyszerű játékos, és Galló Vilmos is kimagaslóan teljesített. Japán nagyon jó csapat, de ha ilyen mentalitással korcsolyázunk ki ellenük a jégre, akkor nem lehet gond a győzelem.
Ron Pasco: – Nagyon jó és motivált ellenféllel játszottunk. Természetesen nem ilyen eredményt szerettünk volna elérni. Mindkét csapat jégen volt az előző nap, így nem lehet a fáradtságra fogni semmit. Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak a jégen. Szombaton újra játszunk, igyekszünk addig kipihenni magunkat, és megnyerni a Spanyolország elleni meccset.

Korábban:
Spanyolország–Japán 3–6

Az állás: 1. Magyarország 6 pont (14–4), 2. Japán 6 pont (12–7), 2. 3. Spanyolország 0 pont (6–13), 4. Litvánia 0 pont (5–13)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik