Jégkorong: Egyértelmű kapusakadályozás volt, nem értem, miért nem nézték meg – Sofron István

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 07:54
null
Nem jutott tovább a magyar férfi jégkorong-válogatott az olimpiai előselejtezős csoportjából, mert 2–1-re kikapott Japántól a Tüskecsarnokban. Sofron István szerint az ázsiaiak második gólja szabálytalan volt, nem érti, miért nem videózták az esetet a játékvezetők.

„Nagyon nehéz bármit is mondani... Jobban játszottunk, mint a japánok, uraltuk a meccset, helyzeteket alakítottunk ki. Picit bántó, hogy mennyire más felfogású bíráskodást kaptunk ma, mint az előző két játéknapon. Hogy lehet, hogy ma minden kiállítás volt? A második góljuknál pedig egyértelműen kapusakadályozás volt, nem értem, miért nem nézték vissza. Persze nem szabad a bírókra fogni a vereséget, de rossz volt látni, hogy egy ilyen góllal tudnak nyerni” – mondta a magyar válogatott találatát jegyző Sofron István, aki videónkban arról is beszél, hogy a játékvezetők megindokolták-e, miért nem videózták meg a fent említett szituációt.

Emellett előre tekintünk az áprilisi divízió I/A csoportos világbajnokságra, hiszen ott éppen a japánok ellen lépünk először jégre. S hogy ott lesz-e Bolzanóban a 35 éves csatár? Erre is választ adott az NSO Tv-nek. 

JÉGKORONG
FÉRFI OLIMPIAI SELEJTEZŐ (BUDAPEST, TÜSKECSARNOK)
3. FORDULÓ
JAPÁN–MAGYARORSZÁG 2–1 (0–0, 0–1, 2–0)
Budapest, Tüskecsarnok, 1929 néző. Vezette: Mrkva (cseh), Wourenheimo, Mäkinen (mindketten finnek), Ugolini (francia)
JAPÁN: NARISZAVA – Jamada, Isida / Hajata, HALLIDAY 1 /Szato H., Jonejama / Ocu J., Minosima – Hitoszato, NAKADZSIMA S. 1, Hirano (1) / Szuzuki (1), Oszava (1), Ocu K. / Iszogai, Nakadzsima T., Takagi / Nakajasiki, Irikura, Szato K. Edző: Perry Pearn
MAGYARORSZÁG: BÁLIZS – Stipsicz (1), Fejes / Falus, Kiss R. / Hadobás, Horváth M. / Ortenszky – ERDÉLY CS. (1), Hári J., Galló / Sofron 1, Sebők, Mihály Ákos / Nemes, Németh K., Terbócs / Nagy G., Horváth B., Sárpátki. Edző: Don MacAdam
Kapura lövések: 20–37
Emberelőny-kihasználás: 7/1, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG
Perry Pearn: – Türelmesek voltunk, és támaszkodhattunk kapusunk teljesítményére, de a komplett védekezésünket dicséret illeti. Jól reagáltunk a kipattanókra, és jól tereltük a pálya széle felé a magyarokat, jobban, mint ahogyan a litvánok és a spanyolok ellen csináltuk.
Szilassy Zoltán (másodedző): – Egyszerűen több gólt kellett volna lőni, eggyel nehéz meccset nyerni, a kettő kapott rendben van. Sok kiállításunk volt, akárcsak az első két meccsen. Megvoltak a helyzeteink, de jobban dolgoztak a japánok, főleg a második találatuk tunkolós, mocskos gól volt, ebben kellett volna nekünk is jobbnak lenni, akár öt az ötben is, még jobb kapu előtti jelenléttel, több lövéssel, második szándékkal. Ezekben most ők jobbak voltak, megérdemelték.

Litvánia–Spanyolország  2–0 (1–0, 1–0, 0–0)

A selejtezőtorna végeredménye: 1. Japán 9 pont, 2. Magyarország 6 pont, 3. Litvánia 3 pont, 4. Spanyolország 0 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik