Erste Liga: Rástresszeltünk a Fradi elleni derbire a sok ember miatt – Kovács Alex

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.11.15. 07:01
Gyakorlatilag már az első harmadban eldőlt, hogy a Ferencváros jön ki győztesen az Erste Liga idei első derbijéből. Újpesten teljesen megtelt a jégcsarnok, azonban ez a csapatnál ezúttal negatívan csapódott le – erről beszélt az 5–1-re elvesztett meccs után Kovács Alex. Turbucz Martin szerint a jó helyzetkihasználás mellett a hatvan percen át végzett kemény munka hozta meg a sikert. 

„Jobban álltunk bele a meccsbe, a mi akaratunk érvényesült. Persze az Újpestnek is voltak veszélyes rohamai a kapunkra, de úgy érzem, tudtuk kontrollálni ezt a mai hatvan percet” Turbucz Martin szerint ezért tudták megnyerni az Újpest elleni derbit.

Ezzel a véleményével összecseng Kovács Alexé, aki elismerte, nem sikerült a liláknak úgy beleállni a meccsbe, ahogy tervezték.

„Mindenki egy kicsit rástresszelt, túlizgultuk a sok ember miatt, ez volt a rossz kezdés oka. Még meg kell szoknunk, hogy ennyien kíváncsiak ránk, szurkolnak nekünk.”

Videónkban arról is szót ejtünk, más volt-e így a derbi, hogy az Újpest listavezetőként fogadta a néhány meccsel kevesebbet játszó, de jelenleg kevesebb verességgel is rendelkező Ferencvárost.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
ÚJPESTI TE–FTC-TELEKOM 1–5(0–3, 1–1, 0–1)
Budapest, Újpesti Jégcsarnok,1575néző.Vezette:Haszonits, Németh M., Kövesi, Muzsik
UTE:Rajna – Pokornyi, Nyquist(1)/ Silfver, Szabó D. / Tornyai, Kiss Dániel / Balázsi, Simon P. – Kiss P., Metsävainio(1),Saarelainen / Benk,Szabó R., Coatta / TIALA1,Kovács Alex, Kovács S. / Laskawy, Nádasy, Simon L.Edző:Markus Juurikkala
FTC: ARANY – Hrabal(1),Roth / Boros(1),Crespi(1)/ Bán, Kärmeniemi / Banga, Haranghy – Nagy G.(1),A. Brady1,LaPorte / NEMEC1 (1),KESTILÄ2,Galajda (1) / Németh A.1, Kulmala(1), Turbucz (1) / Turcotte, Farkas S., Tóth Gergő.Edző:Fodor Szabolcs
Kapura lövések:28–50
Emberelőny-kihasználás:
4/1 ill., 1/0
MESTERMÉRLEG
Markus Juurikkala:– Az ellenfelünk jobb volt, főleg az első harmadban. Gyorsan kaptuk a gólokat, ezt követően pedig folyamatosan szaladnunk kellett az eredmény után. A második harmadban jobban játszottunk, de így is csak a túlélésért küzdöttünk. Ezúttal nem tudtunk felnőni a feladathoz.

Fodor Szabolcs:–Egy jó formában lévő csapat ellen játszhattunk, rég volt ilyen, hogy a vesztett pontok tekintetében az első a második ellen vív derbit. Tudtuk, hogy csak akkor lehet esélyünk, ha hatvan percig odatesszük magunkat, és ez sikerült is, nem voltak komoly megingásaink. Hamar megszereztük a vezetést, és utána tartottuk az eredményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik