Jégkorong: meghívtak két magyar játékost a tengerentúli női profiliga edzőtáborába

Vágólapra másolva!
2023.10.17. 18:01
null
Garát-Gasparics Fanni (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Ottawa Garát-Gasparics Fannit, a New York pedig a honosított Baker Taylort hívta meg az újjáalakult tengerentúli női profi jégkorongliga (PWHL) november közepén kezdődő csapatedzőtáborába.

 

A liga hat együttese most tette közzé, kiket invitáltak meg azzal a céllal, hogy ha beválnak, akkor a januári szezon kezdésére szerződést kötnek velük.

A 28 éves Garát-Gasparics az előző idényben a nyáron megszűnt PHF-ligában szerepelt, a Metropolitan Rivetersben 24 mérkőzésen 14 pontot (7 gól, 7 gólpassz) gyűjtött, és az All Star-gálán is felléphetett. A 26 éves Baker – aki 2020-ban érkezett Magyarországra és lett magyar válogatott játékos – a Montreal Force alkalmazásában állt, ahol 24 találkozón 9 pontot (1, 8) termelt.

Garát-Gasparicsot november 5-ig szerződés köti a svéd Brynäs IF-hez, majd előbb a magyar válogatotthoz csatlakozik, és utána repül a kanadai fővárosba. Amennyiben az Ottawa nem tartana rá igényt, akkor a Brynäsban fejezi be az idényt.

A hat érdekelt csapat (Montreal, Toronto, New York, Boston, Ottawa és Minneapolis) előzetesen már három-három hokis játékjogát lefoglalhatta, a többiek – klubonként tizenöten – pedig a szeptemberi drafton keltek el. Akiket nem választottak ki, azokat most meghívhatták az edzőtáborokba.

Az első szezon januárban indul és május végéig vagy június elejéig tart. Az alapszakaszban minden gárda 24 találkozót játszik.

A PWHL-ben a minimum fizetés 35 ezer amerikai dollár lesz, csapatonként legfeljebb kilenc játékos írhat alá ennyiért, és minden klubban minimum hat hokisnak legalább 80 ezer dollárt kell keresnie, három idényre garantálva. A liga kollektív szerződése nem tartalmaz bérmaximumot, de be kell tartani az 55 ezer dolláros átlagfizetést.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik