Jégkorong: a bunyó közepes volt, a BJA-tól nagyobb erőbefektetés kellett volna

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.09.24. 08:48
Parázs csatát hozott a magyar bajnok FTC-Telekom és a kupagyőztes BJA HC összecsapása a jégkorong Szuperkupában, amelyet a zöld-fehérek vihettek haza. A 4–0-ra végződő mérkőzés után nemcsak a két együttes csapatkapitánya értékelt az NSO Tv-nek, hanem gyermekeik is elmondták véleményüket a jégen látottakról. 

Pozsgai Tamás kislánya, Zsófia nem kertelt: nagyobb erőbefektetés kellett volna a BJA-tól a győzelemhez. Kisfia, Dani ellenben édesapja játékával maximálisan elégedett volt. Zalán, Nagy Gergő kisfia szerint apukája nagyon jó volt, és természetesen a mérkőzés is tetszett neki. Egy dolgot azonban csak közepesre értékelt, méghozzá a bunyókat.

Az amúgy igen feszült, kemény meccsről a két csapatkapitány részletesen is beszél videónkban, kitérve arra, hogy milyen tapasztalatokat szereztek a jövő héten kezdődő Erste Liga-idényre.

MAGYAR SZUPERKUPA
FTC-TELEKOM–BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC 4–0
(0–0, 2–0, 2–0)
Tüskecsarnok, 2000néző.Vezette:Nagy Attila, Korbuly.
FTC: ARANY G. – Seregély Máté, Roth / Boros (1), Crespi (1) / Haranghy, Kärmeniemi / Banga, Tóth Gergő – Turbucz, Nagy G. (1), Kulmala 1 / NÉMETH A. 1 (1), A. Brady (1), LAPORTE 1 (1) / Nemec, Kestilä, Galajda 1 / Tóth A., Farkas S., Bán (1).Edző:Fodor Szabolcs
BJA HC:FARKAS R. – Pozsgai, Szabó B. / Tyeszlenko, Tóth Gergely / Dóczi, VOROBJOV / Viikilä, K. Varga / Karppinen, Nagy K., Schlekmann / Sági Martin, Mozer, Galoha / Ravasz, Keresztes, Culigin / Tóth R., Ritter, Molnár B.Edző:Kangyal Balázs
Kapura lövések:28–14.
Gól – emberelőnyből:3/1, ill. 5/0
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – Három hete kezdtük meg a felkészülést, mégis nagyon érett játékot mutattunk. Az elejétől kezdve a mi akaratunk érvényesült, jobbak voltunk öt az öt ellen, öt a háromban pedig mi lőttünk gólt, a BJA-ét viszont kivédekeztük. Arany shutoutja is jó előjel. Jók a visszajelzések, de tudjuk, hogy továbbra is keményen kell melózni, hogy sikeresek legyünk.

Marton Tibor (másodedző):– Sokkal több kell annál, mint amit ezúttal mutattunk, a Fradi a játék minden apró elemében jobb volt nálunk. El kell felejteni ezt a vereséget, hiszen nyakunkon a bajnokság. Az elmúlt hetekben jobban nézett ki a csapat teljesítménye, ezen a meccsen pontosan azt kaptuk, amit érdemeltünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik