Jégkorong: Vay Ádám a HK Popradban folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2023.07.20. 12:19
null
Vay Ádám legutóbb 2019-ben szerepelt a válogatottban (Fotó: Nemzeti Sport)
A szlovák élvonalban szereplő HK Poprad jégkorongcsapatában folytatja pályafutását a kapus Vay Ádám.

 

A 29 éves hálóőr az MTI-nek elmondta, egy idényre szóló szerződést kötött, de reméli, tovább is tud maradni a csapatnál.

„Két szép évet töltöttem az olasz Fassánál, de magasabbra vágytam, vissza a szlovák első osztályba. Ismerem a ligát, a csapatot, a körülményeket, minden adott, hogy jó évadom legyen” – fogalmazott Vay, aki a 2022–2023-as idényben 29 mérkőzésen átlagban 2.98 gólt kapott és 92.6 százalékkal védte a lövéseket az alpesi ligában érdekelt gárdában.

A 196 centiméteres, 107 kilogrammos Vay korábban – többek között – játszott már a Fehérvárban, a Debrecenben, és a 2016-os elitvilágbajnokságon olyan jól teljesített, hogy az észak-amerikai profiligában (NHL) szereplő Minnesota Wild szerződést ajánlott neki, majd két szezonon át a tartalékegyütteseiben védett.

Ezt követően a DVTK Jegesmedvék, a svéd Västerviks IK, majd a szlovák Besztercebánya, valamint a Kassa alakulatában szerepelt, és 2021-ben került a Fassába.

A válogatottban 21 alkalommal játszott, ám a 2019-es divízió I/A csoportos vb óta nem kapott meghívót.

„Ez hiányérzet, és mindig azért dolgozom, hogy újra behívjanak. Sajnos most nem mutathattam meg magam, de remélem, a poprádi teljesítményemmel ismét bizonyíthatok” – tette hozzá Vay.

A HK Poprad az előző évadban az alapszakasz hetedik helyén végzett, ám a rájátszás-selejtezőben kikapott, így nem jutott negyeddöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik