Erste Liga: győzött, és előnybe került az FTC a DVTK ellen

Vágólapra másolva!
2023.02.22. 22:09
null
Arany Gergely kapus nagy védésekkel járult hozzá a Ferencváros sikeréhez (Fotó: DVTK Jegesmedvék)
A magyar bajnoki címvédő Ferencváros 3–1-re legyőzte a vendég DVTK Jegesmedvéket a hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság, az Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, szerdán, így 2–1-re vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban. A másik mai mérkőzésen az alapszakaszt megnyerő Budapest Jégkorong Akadémia HC hosszabbításban győzött a FEHA19 vendégeként, ezzel már 3–0-ra vezet a párharcban.

FTC-TELEKOM–DVTK JEGESMEDVÉK

Az elmúlt hétvégén kezdődött az Erste Liga rájátszása, s a két miskolci mérkőzés után 1–1-re álltak a csapatok, vagyis a Ferencváros elvette a DVTK pályaelőnyét.

Az első fővárosi mérkőzésen aztán mindössze 55 másodperc kellett a gólhoz: Roman Berdnyikov találatával szerzett vezetést a vendégcsapat, ám a hazaiak pontkirálya, Nagy Gergő alig 16 másodpercen belül egyenlített. A harmad közepén Tóth Adrián gólja után pedig már a Ferencvárosnál volt az előny, s mint később kiderült, nem is adták már ki a kezükből.

A gól nélküli középső harmadot követően a találkozó 52. percében aztán Matias Sointu kapott egy végleges kiállítást sérülés okozásáért, Kiss Roland némi ápolás után aztán visszatért a jégre, a Jegesmedvék viszont kihasználatlanul hagyták az öt perc emberelőnyt, ráadásul a miskolci Wehrs Kevin az ellene elkövetett szabálytalanságot után elveszítette türelmét, ő is véglegest kapott, amivel még nehezebb helyzetbe kerültek a miskolciak. A mérkőzés végeredményét végül a duplázó Tóth Adrián állította be üres kapus góljával, a találkozót pedig végül több verekedés zárta.

Folytatás csütörtökön szintén a Tüskecsarnokban,ahol a Ferencváros egy lépésre kerülhet a továbbjutás kiharcolásához egy újabb győzelemmel.

FEHA19–BJAHC

Némi meglepetésre az alapszakaszt utolsó helyen záró, de a rájátszás selejtezőjéből továbbjutó FEHA19 az alapszakaszt megnyerő BJA HC vendégeként is igencsak kellemetlen ellenfél volt, és az első fehérvári meccsen szintén nem adták olcsón magukat. Jól kezdtek a vendéglátók, s a 15. percben kihasználták egy emberelőnyt, Kamil Mingazov révén, sőt, hamar duplázhattak volna, de Ambrus Csongor a kapuvasat találta telibe két perccel később. A hajrára fordulva aztán a vendégek házi pontkirálya, Eetu Elo egyenlített, azonban a szünetre mégis hazai előnnyel mentek a csapatok, amikor Eriks Zohovs megpattanó lövése után került a kapuba a korong.

A második harmadban aztán Alekszandr Moksancev kapott véglegest miután Tim Dolinar kiállásánál reklamált, a kettős fórt pedig Garát Zsombor révén használta ki a BJAHC, s a harmad hátralévő részében kemény és durva lett a játék, záporoztak a kiállítások mindkét csapat játékosainak, de gól már nem esett. A harmadik felvonásra csillapodtak a felek, ám hiába játszott óriási fölényben játszott a BJA, 16 lövésből sem tudott betalálni. Így az első meccshez hasonlóan jöhetett a hosszabbítás, aminek elejét egy áthúzódó kiállítás miatt emberelőnyben kezdte a FEHA, ám a BJAHC kivédekezte, s végül 71. percben Schlekmann Márk szerencsés góljával sikerült megszerezni győzelmet.

Folytatás itt is csütörtökön szintén az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol a fővárosiak lezárhatják a párharcot.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
3. MÉRKŐZÉSEK
FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 3–1
(2–1, 0–0, 1–0)
Tüskecsarnok, 1016 néző. V: Haszonits, Németh M., Muzsik, Váczi
FTC: ARANY – Hrabal, Marva / Seregély Máté, Kärmeniemi / Boros, Mesikämmen / Kucsma, Kozma D. – Betteridge, Kestilä, Sailio / Nagy G. 1, Sointu, Turbucz / Bán, Farkas Lőrinc, Tóth Gergő / Galántai, Kreisz B., TÓTH A 2. Edző: Fodor Szabolcs
DVTK:
Voris – Kiss R., Vojtkó / Wehrs, Ilvessuo (1) / Skrabov, Szirányi B. / Bennett, Csiki – Galajda, Lövei, Razumnjak / BERDNYIKOV 1, Páterka, Kulesov / Blasko, Miskolczi, Mattyasovszky / Pecsét, Vas J., Farkas M. Edző: Tokaji Viktor
Kapura lövések:
33–26
Gól – emberelőnyből:
2/0, ill. 2/0
Fegyelmi büntetések:
végleges fegyelmi (Kevin Wehrs), végleges kiállítás (Matias Sointu)
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Egy ilyen szoros párharcban felértékelődnek a speciális játékegységek. Az egész mérkőzésen nem kaptunk gólt emberhátrányban, ami hatalmas fegyvertény, és nem túlzás azt mondani, ezért nyertük meg a meccset. Minden egyes játékosom tartotta magát a taktikához, keményen harcoltunk, de a DVTK ellen csak akkor lehet esélyünk, ha a soron következő találkozókon is így teljesítünk.
Tokaji Viktor: – Egy lőtt gól után beragadtunk, nem sikerült újabbat szereznünk. Minden tekintetben szoros mérkőzést játszottunk, egy ilyen kiélezett küzdelem pedig mindig érzelemdús. Az ötperces emberelőnyünket ki kellett volna használnunk, de a Fradi valahogy kivédekezte, szerintem ez döntötte el a mérkőzést. Abban a periódusban két gól is lőhettünk volna, de a speciális egységeink nem működtek a meccsen.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az FTC javára

FEHA19–BUDAPEST JAHC 2–3 (2–1, 0–1, 0–0, 0–1) – hosszabbításban
Székesfehérvár, 603 néző. V: Rencz, Korbuly, Mizsák, Kövesi
FEHA19: Horváth Dominik – Racsinszkij (1), Dobmayer / Mingazov 1, Reiter A. / Csollák, Dolinar / Kóger B., Salamon – Cizas (1), Moksancev, Ambrus Cs. / Rétfalvi (1), ZOHOVS 1, Keceli-Mészáros (1) / Balasits, Dobos, Németh Z. / Alapi, Dézsi, Zezelj. Edző: Anatolij Bogdanov
BJA HC:
Kornakker – Vorobjov, Gőz / Pozsgai, SZABÓ B. (2) / Dóczi, GARÁT 1 / K. Varga, Ravasz Cs. – Culigin, Galoha, Djumics / ELO 1 (2), Viikilä (1), SCHLEKMANN 1 (1) / Tóth R., Nagy Krisztián, Szita / Molnár B., Ritter, Ádám. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések:
43–58
Gól – emberelőnyből:
5/1, ill. 5/1
Fegyelmi büntetések:
végleges fegyelmi (Alekszandr Moksancev)
MESTERMÉRLEG
Anatolij Bogdanov: – Kemény meccs volt, nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogy játszottunk, a legjobb hatvan perc volt a szezonunkban. Ennél többet nem nagyon kérhettem volna a srácoktól, emberelőnyöket védekeztünk ki a második harmadban. Meg kell találnunk a sikerhez vezető utat. Voltak kapuvasaink, kimaradt helyzeteink, jó formát mutattunk, még kijjebb kell tolnunk a határainkat.
Kangyal Balázs: – Igazi playoffmérkőzés volt, minden megvolt benne, ami erre jellemző. Úgy készülünk, hogy van még vissza négy mérkőzésünk, ezt is fogom felírni az öltözőben a táblára. A Fehérvár is ugyanott tart, négyet kell nyernie a továbbjutáshoz. Ezért szép a sport, ebben minden benne van. Összességében a harmadik és a negyedik harmad érzésre inkább a miénk volt.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 az BJAHC javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik