Tusványos 2022: Senki se...t nem fogom kinyalni a válogatottságért – Becze Tihamér

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2022.07.23. 15:36
null
A csíkszeredai hokicsapat játékosai Tusnádfürdőn (Fotó: Mravik Gusztáv)
Négy népszerű csíkszeredai jégkorongozóval, az egyaránt csatár Becze Tihamérral, Rokaly Norberttel és Részegh Zsolttal, továbbá Papp Előddel, a Csíkszeredai Sportklub szakosztályelnökével beszélgetett a tusványosi Buzánszky Jenő Sportteraszon, a Szerencsejáték Zrt. és a Nemzeti Sport közös sátrában Csinta Samu erdélyi újságíró, lapunk állandó publicistája.

„Én itt mindig otthon vagyok, akármelyik csapatban is játszottam, a Csíkszereda soha nem volt ellenség, csakis ellenfél, a szívem mindig ezé a csapaté volt, igyekszem felnőni a nagy elődökhöz” – mondta a gyergyószentmiklósi születésű Rokaly Norbert, aki 2021 óta a harmadik ciklusát tölti a Csíkszeredában, korábban hokizott Székesfehérvárott és Diósgyőrben is.

Arra a kérdésre, hogy az utóbbi években igencsak megerősödött Csíkszereda FK, vagyis a futballcsapat konkurenciája-e valamennyire az ikonikus hokicsapatnak, amely a magyar és a román bajnokságban is szerepel párhuzamosan, és az Erste Ligában kétszeres címvédő, Papp Előd azt mondta: „A jégkorongnak vannak jóval nagyobb hagyományai a városban, rivalizálásról nem lehet beszélni, inkább kiegészítik egymást a sportágak. A hokicsapatnak ezerkétszáz bérletese van, és a bajnoki döntő meccseire harminc-negyven perc alatt fogynak el a jegyek.”

Kiderült az is, hogy Becze Tihamér remekül focizik is. „Volt már róla szó, hogy játsszunk egy focimeccset az FK-val, de mivel utána jégen jött volna a visszavágó, így jobban jártak, hogy nem álltak ki” – tréfálkozott a csatár.

Becze Tihamér egyébként évek óta a magyar bajnokság legjobb játékosa, mégsem hívják a magyar válogatottba. Erre a felvetésre keresetlen őszinteséggel reagált a csatár: „Nagy vágyam a magyar válogatottban játszani, bízom benne, hogy lesz még rá lehetőségem. De senki se...ét nem fogom kinyalni azért, hogy válogatott lehessek.”

Ennek kapcsán értetlenségének adott hangot a szakosztályvezető is. „Nem tudom, mi többet tehetne a válogatottságért, mint hogy minden mutatóban megelőz mindenkit...” – fogalmazott Papp Előd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik