Jégkorong: Stanley-kupa-győztes mentoredző Újpesten

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 11:31
null
Duane Sutter játékosként 11, edzőként vagy játékosmegfigyelőként pedig 23 idényt töltött az NHL-ben (Fotó: Getty Images)
A játékosként négyszeres Stanley-kupa-győztes Duane Sutter lesz az Újpesti Jégkorong Akadémia mentoredzője.

 

Az akadémia közösségi oldalának bejelentése szerint Sutter már a felkészülés alatt is segíteni fogja az utánpótláscsapatok munkáját.

„Az új mentoredzőnk mögött játékosként álló 11 és edzőként vagy játékosmegfigyelőként lehúzott 23 NHL-es idény nagyban emeli majd az akadémiánkon folyó szakmai munka színvonalát. Sutter egyike a hat legendás Sutter testvérnek, akik közül mindenki több szezont húzott le az amerikai élvonalban" – áll a bejegyzésben.

Sutter két idényben is a Florida Panthers vezetőedzőjeként tevékenykedett, s megfordult ezen kívül a Calgary Flames, az Edmonton Oilers és a Pittsburgh Penguins csapataiban is, jellemzően játékosmegfigyelőként dolgozott.

„Sutter igazolása beleillik akadémiánk azon törekvéseibe, hogy a magyar jégkorongsportot egyre közelebb hozzuk a világelithez. Segítségével az Újpesti Jégkorong Akadémia ifjú tehetségei hazai környezetben is világszínvonalú képzéshez férhetnek hozzá" – áll a beszámolóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik