4-2-es vereség után 2-0-s hátrányban a Volán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.09. 17:24
null
Kiválóan zárt a Bozen védelme, két gólt engedélyezett a Fehérvárnak (Fotó: Grnák László)
A második negyeddöntős mérkőzését is elveszítette a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata az EBEL rájátszásában, miután a ligaújonc olasz Bozen az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban is győzött, ezúttal 4–2-re. Folytatás kedden, Bolzanóban. A negyeddöntő az egyik fél negyedik győzelméig tart.

 

 

SZAVAZÁS

A Sapa Fehérvár AV19 az EBEL-újonc Bozennel játszik a negyeddöntőben. Melyik együttes jut tovább?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Pénteken első perces kapott góllal kezdett a Volán, de a gyors egyenlítést követően az első harmad végjátékában a fehérváriak jutottak gólelőnyhöz. Csak a harmadik felvonás közepén tudott egyenlíteni a házigazda, amely aztán a hosszabbítás huszadik percében megszerezte a győzelmet érő találatot.

Tom Pokel győztes csapaton nem változtatott, fehérvári kollégája, Marty Raymond viszont nemcsak a sorokat keverte-kavarta meg, hanem a bekkpárokat és a támadótriókat is igen rendesen. A kezdés előtt 91. születésnapja alkalmából köszöntötték a sportág legendás magyar alakját, az örökifjú Pásztor Györgyöt, a honi szövetség tiszteletbeli elnökét, a nemzetközi szövetségi tiszteletbeli elnökségi tagját. A bedobást az ünnepelt végezte el.

1. harmad

A rámenős, letámadós Bozen ellen megilletődötten kezdett a Volán, ám gyorsan magára talált a házigazda, és már mezőnyfölényhez is jutott, amikor Magosi Bálintot kiállították. Az olaszok éltek a fórral, némi szerencsével vezetéshez jutottak, a fehérváriak megint mehettek az eredmény után. Időbe telt, amíg ismét a Bozen térfelére helyeződött át döntően a játék – jött egy fór is, hiába –, de a hazai lövések továbbra sem igazán jöttek. Richard Jackman tüzelt rá kettőt távolról, de ezeket Jaroslav Hübl rutinból hárította. A jó iramú találkozón a harmad végén fokozta a nyomást a Volán, már gólveszélyes helyzetekben és parázs jelenetekben sem volt hiány az olasz kapu előtt, erre fel váratlanul a Bozen megduplázta az előnyét. A második gól is szerencsés volt, hiszen mindkét olasz gólszerző a Volán kapujának háttal állva (!) ütötte meg a korongot, ami a vetődő Hetényi Zoltán alatt csusszant a gólvonalon túlra (0–2).

2. harmad

Jól kezdte a játékrészt a Volán, a helyzetek után megvolt a szépítés is: Bryan McGregor a bal szélről lőtte ki a hosszú felsőt. Érezte a házigazda, hogy megfogható a vendégcsapat, támadott is, de a kapura vajmi kevés veszélyt jelentett. A harmad közepén aztán összekapta magát a Bozen, Hetényi Zoltánt többször is próbára tették. A felvonás végjátékában azonban már ő is tehetetlennek bizonyult, a hazai kapu elé nagy lendülettel bekorizó, jó ütemű indítást kapó Joseph Charlebois emelt fonákkal a rövid felsőbe (1–3).

3. harmad

Ment, akart, de görcsös és picit fáradt is volt a Volán, de a túloldalon a játékot lassító Bozen sem kezdeményezett, más kérdés, a vendégeknek ez bőven belefért. A harmad közepén egy késleltetett kiállítást kihasználva Andrew Sarauer pazar gólt szerzett – az addig jól záró olasz védelem nagyon kinyílt –, viszont a vendégeknek egy perc kellett ahhoz, hogy ismét kétgólos előnyben legyenek. Az pedig ismét megnyugtatta őket. A hajrára elfogyott a Volán, bár a záró két perchez érve utolsó utáni nagy rohamra indult, amely azonban eredménytelennek bizonyult. Az első harmadban kapott két peches gól pedig végzetesnek (2–4).

JÉGKORONG, EBEL
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Sapa Fehérvár AV19 (7.)–Bozen (2.) 2–4 (0–2, 1–1, 1–1)

Székesfehérvár, 3200 néző. V: Dremelj (szlovén), Ettlmayr (osztrák), Németh M.
FEHÉRVÁR: Hetényi Z. – Jackman, Szirányi B., Benk, Banham, Sarauer – Sertich, Hetényi P., Kovács Cs., Yellow Horn, Naglich – Varga A., Kiss D., Mihály Á., McGregor, Magosi B. – Pozsgai, Németh A., Nemes, Tóth G. Edző: Marty Raymond
BOZEN: Hübl – Egger, Nicoletti, Strömberg, Sharp, Santorelli – Piché, Tomassoni, Z. Pance, Whitfield, Laliberte – Oberdörfer, Charlebois, Insam, Bernard, Gander – Miglioranzi, A. Esposito, Zisser, Schofield, J. Esposito. Edző: Tom Pokel
Gólszerző: 5:07 Ziga Pance (Tomassoni – ee, 0–1), 19:37 Alexander Egger (Insam, Schofield – 0–2), 21:46 Bryan McGregor (Hetényi P. – 1–2), 37:05 Joseph Charlebois (Z. Pance, Whitfield – 1–3), 47:57 Andrew Sarauer (McGregor, Jackman – 2–3), 48:52 Hannes Oberdörfer (Bernard – 2–4),
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Bozen javára
MESTERMÉRLEG
Marty Raymond:
– Az első harmad elfogadhatatlan volt, márpedig legfeljebb az alapszakaszban elég, ha csak két harmadon keresztül játszunk jól. Hét játékos nyújtott elfogadhatót, a többiek nem. Ráadásul ha nyerni akarunk, az elfogadható is kevés. Új szezon kezdődött, amelyben nem elég negyven vagy ötven percig jól játszani! A játékosok sok nagy mérkőzést játszottak, ők is tudják, lehet fordítani nulla kettőről is egy rájátszássorozatban, de nem ilyen játékkal. Az első harmadban nem kerültünk olyan állapotba, amilyet megkövetel egy ilyen óriási tétre menő mérkőzés. Nagyon jó meccset játszottunk Bolzanóban, aztán hazajöttünk, és produkáltunk egy ilyen első harmadot… Ezt nem teljesen értem. Ez nagyon jó társaság, imádom a srácokat, de az a munkám, hogy a legjobbat hozzam ki belőlük. Tudom, hogy sokkal többre képesek, de azt szeretném, hogy ezt másoknak is megmutassák
Tom Pokel: – A kulcs a vezetés megszerzése volt, és az, hogy hiába zárkóztak fel kettő egyre és három kettőre a hazaiak, mindig volt gyors válaszunk, a negyedik gól pedig mindent eldöntött. Jól védekeztünk, rengeteg lövést blokkoltunk. Négy nyert meccsig tart a párharc, úgyhogy nincs okunk változtatni, ugyanazt játsszuk tovább, amit eddig.

További mai mérkőzések
Dorbirn (8.)–Salzburg (1.) 5–4 (2–0, 2–2, 1–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Dorbirn javára
Villach (5.)–Vienna Capitals (3.) 5–2 (1–0, 2–1, 2–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Linz (6.)–Znojmo (4.) 6–5 – h.u. (2–1, 3–2, 0–2, 1–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

PERCRŐL PERCRE

60. perc Vége a találkozónak!
59. perc
Beszorult a Bozen, de nincs lövőhelyzete a Volánnak.
58. perc
Hetényi Zoltán elhagyta a ketrecét, egy mezőnyjátékossal többet foglalkoztat a Volán.
58. perc
Utolsó utáni rohamra indult a Volán, de lassúak voltak a passzok, erőtlenek a lövések.
57. perc
Szirányi Bence kereste magának a bajt – a palánknál eltüntette a Bozen védőjét, aki ráfeküdt a korongra, a magyar bekk meg szurkálta a botjával –, de csak kisebb kakaskodás lett a dologból.
56. perc
Kihajtotta magát a Fehérvár, a házigazdák képtelenek akciót vezetni. A Bozen harmadába is csak nagy nehézségek árán viszik be a korongot, a kapura pedig semmilyen veszélyt nem jelentenek.
54. perc
Kiegészült a Bozen, amely simán kivédekezte az emberhátrányát, a Volán még a vendégek harmadába sem nagyon jutott be.
52. perc
Kiállítás a vendégeknél.
49. perc
Ismét gólt szerzett a Bozen, megint kettővel mennek a vendégek. Bedobás után Hannes Oberdörfer szúrta rá a korongot, ami a Volán kapujában kötött ki. 2–4
48. perc
Szépített a Volán! Elnézte a védekezését a késleltetett emberhátrányban lévő, tehát mezőnyben létszámhátrányos vendégcsapat, Andrew Sarauer léphetett be középen abszolút ziccerben a Bozen harmadába. Higgadtan elfektette a kivetődő Hüblt, majd éles szögből az üres kapuba passzolt, bár a korong egy blokkolni becsúszó olasz védő botján is irányt váltott picit, végül a vendégkapuban kötött ki. 2–3
47. perc
Sok korival próbál kezdeményező és veszélyes lenni a Volán, de nincs játék, így helyzet sem.
45. perc
Mihály Árpád pazar cselsorozattal érkezett Hübl kapuja elé, de nem tudta lövéssel zárni az akciót.
44. perc
Ez nem a vendégeken múlt, de nem is a házigazdákon. A Bozen kapuja nem szabadult fel, de hiába érkeztek ismétlő szándékkal fehérváriak, nem jutottak koronghoz.
44. perc
Érezhetően lassítja a tempót a Bozen, a vendégek aztán bőven ráérnek.
42. perc
Picit elővették az ütközéseket a hazaiak, keményen repülnek a palánkig a Bozen-játékosok, egyelőre a fizikai felőrlésből még nem sikerült játékban is erőre kapni.
41. Elkezdődött a harmadik harmad!

40. perc Vége a második felvonásnak!
39. perc
A picit fáradtnak tetsző Volán négy a négy ellen nem tudja megtartani a korongot, így pedig nehéz akciót kezdeményezni.
38. perc
Páros kiállítás.
37. perc
Újabb Bozen-gól! Joseph Charlebois érkezett nagy lendülettel a Volán kapuja elé, és a remek passzt fonákkal emelte a bal felső, rövid sarokba. 1–3
36. perc
Hetényi Zoltán kapta le látványos mozdulattal Macgregor Sharp, amúgy kapu mellé tartó bombáját.
35. perc
A fehérvári fiatalok, a negyedik sor letámadása úgy megzavarta a Bozent, hogy a vendégek egy percig nem találtak ki a saját harmadukból, bár a koronggal döntően ők találkoztak.
33. perc
Ígéretes akció lezárásaként veszélyes helyről az oldalhálót zörgette meg a Bozen.
32. perc
Colton Yellow Horn jutott koronghoz ziccerben a Bozen kapuvasánál, de Hübl zárta a szöget, a fehérvári légiós nem tudta átpréselni a kapuson a korongot, aztán a palánkig takarították őt a vendégvédők.
31. perc
Kellett mondanunk... Szirányi Bence csinált magának lövőhelyzetet középen, löketét Höbl kispárgázta.
30. perc
Változatos, vagy inkább kapkodó a játék, ritkán jutottak el az akciók passzokkal a kapukig. Viszont a Bozen legalább lövésekig jutott, a Volán továbbra is spórol.
29. perc
Áll a játék, a bírók kettesével a kispadoknál csevegnek a szakvezetőkkel. De komolyabb ítéletük nincs.
28. perc
Hetényi Zoltánnak nincs pillanatnyi nyugta sem, rendesen foglalkoztatva van a fehérvári kapus.
27. perc
Rendezte sorait a Bozen, mielőtt még nagyobb bajba került volna, és ennek köszönhetően némi mezőnyfölényhez jutott.
26. perc
Túlcifrázták a vendégek a kettő az egy elleni kontrát. Lövésük sem volt...
25. perc
Hetényi Zoltán kapott bele egy távoli löketbe bravúrral, hiszen többen takarták előtte a kilátást.
24. perc
Felpörgött a Volán, újabb hazai helyzet, ám nem született gól.
22. perc
És a szépítéshez sem! Bryan McGregor húzta meg a bal szélt, védő nem lépett ki rá, így befelé lopta magát, majd kilőtte a hosszú felsőt. Hübl picit mellényúlt a korongnak, de ez egyrészt legyen az ő baja, másrészt közelről jött a lövés, ami ráadásul helyezve is volt. 1–2
21. perc
A nyitány ezúttal is a vendégeké volt, de a Fehérvárnak sem kellett sok az első izgalmas támadáshoz.
21. perc Elkezdődött a második játékrész!

20. perc Vége az első harmadnak!
20. perc
Megduplázódott a Bozen előnye! Alexander Egger keveredett oda a fehérvári kapu elé, ahol annak rendje és módja szerint el lett takarítva, ám hasra estében lesz ami lesz alapon maga mögé húzta a korongot, ami Hetényi Zoltán alatt a kapuba csusszant. 0–2
19. perc
Bekkel a Bozen, a Volán elkapta a fonalat, próbál belőle minél többet kihozni. Megjött a hazai tábor hangja is.
18. perc
Kettő az egy elleni akciót vezethetett a Volán, de Adam Naglich nem passzolt, lövőpozíciót meg nem fogott. Ebben a lehetőségben is több volt.
17. perc
Óriási egyenlítési helyzet maradt ki. Andrew Sarauer harcolt meg a korongért két vendégjátékossal, majd indította Banhamet, aki centerezett. Középen érkezett Benk András, de nem találta el túl jól a korongot, így blokkolták a lövését.
16. perc
A nagy fehérvári rohanás közepette Hetényi Zoltánnak is kellett védenie, de túlságosan nem tették próbára.
15. perc
Folyamatos a játék, kevés a játékmegszakítás, a testjátékot, az ütközést egyik fél sem erőlteti.
14. perc
Ismét a Volán a kezdeményezőbb, parázs jelenetek a vendégkapu előterében, de nincs lövés, így egyenlítés sem.
12. perc
Kiegészült a Bozen.
11. perc
A második akciónál már összejött a lövés is, de Jackman bal felsőbe küldött próbálkozását lekapta Hübl.
11. perc
Jól kavartak létszámfölényben a Volán játékosai, csak lövéshez nem jutottak.
10. perc
Nemes Benjamin vágott ki egy korongot a fehérvári harmadból, és talált el egy cserére készülő olasz játékos botját, így viszont kiállítás.
9. perc
Hetényi Zoltánnak kellett levadásznia egy bal szélről megküldött bombát, és mivel a vendégek letámadtak, ki sem tudta dobni a korongot.
7. perc
A kapott gól érthetően megfogta picit a Volánt, megint hátrányból kell kezdenie a meccset. Mint pénteken, bár akkor gyorsan jött a válasz. És nem váratott sokat a fordítás sem...
6. perc Vezet a Bozen!
A második hullámos támadását gólra váltotta a vendégcsapat. A távoli bomba a kapu mögötti palánkról pattant vissza, Hetényi Zoltán nem ért át a túloldalról, ahol Ziga Pance eszmélt a leggyorsabban, és a kapunak háttal, fonákkal, a lába között behúzta a korongot a fehérvári kapuba. 0–1
5. perc
Mezőnyfölényhez jutott a Volán, kár, hogy Magosi Bálintot kivitték a zebrák két percre.
4. perc
Frank Banham középre tartó, életerős lövését már fognia kellett az olasz kapusnak.
4. perc
Richard Jackman suhintott rá egyet a kékvonalról, de Jaroslav Hübl kispárgázta a jobb alsóba tartó bombát.
3. perc
Kijött a szorításból a Fehérvár, nagy iramú mezőnymunkát láthattunk, gólveszélyes akció és komolyabb kapura lövés nélkül.
2. perc
Rendesen nekiesett a Bozen a Volánnak, a fehérváriak beszorultak a térfelükre, a korongot pillanatokra tudták megtartani, az ellenfél intenzíven letámadott.
1. perc Elkezdődött a mérkőzés!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik