Jégkorong: Sofron 2015-ig írt alá a Krefeldhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.17. 14:19
null
Sofron az EBEL után a DEL-ben folytatja (Fotó: Szabó Miklós)
Sofron István 2015-ig szóló szerződést kötött a német jégkorongligában (DEL) szereplő Krefeld Pinguine csapatával – tudatták hivatalos honlapjukon a „pingvinek.”

A Krefeld kifejezetten befejező csatárt keresett, így esett a választás a Sapa Fehérvár AV19 magyar válogatott jégkorongozójára. „A menedzsment értékelése szerint az elmúlt szezon egyik legnagyobb problémája a helyzetkihasználás volt, különösen hazai pályán. Így határozta el a vezetőség, hogy olyan csatárt szerződtet, akinek a támadások befejezése az erőssége” – írják.

A Krefeld a DEL alapszakaszában a harmadik helyen végzett, a rájátszásban legyőzte az Ingolstadtot, majd az elődöntőt elbukta a későbbi győztes Eisbären Berlin ellen. A német csapat már alkalmazott korábban magyar légióst: Szuper Leventét.

„Aláírtam már a szerződést – újságolta a Nemzeti Sportnak Sofron István. – Tudtam már jó néhány hete, hogy Krefeldbe megyek, de a klubbal úgy egyeztünk meg, hogy nem hozom nyilvánosságra. Jó csapatba kerülök, egy szinttel feljebb lépek, tudok fejlődni. A szárazedzéseket kedden Fehérváron kezdem el, engedélyt kaptam arra, hogy a Volánnál tréningezzek, és július végén utazom Krefeldbe.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik