Izzasztó mérkőzésen maradt életben a San Jose a Ducks elleni meccsen

Vágólapra másolva!
2009.04.26. 08:46
A Pittsburgh 5–3-ra nyert Philadelphiában az észak-amerikai jégkorongbajnokság rájátszásának legutóbbi játéknapján, ezzel a Pingvinek 4–2-es összesítéssel bejutottak a főcsoport-elődöntőbe. A Chicago Blackhawks 5–1-re legyőzte a Calgaryt, és 3–2-re vezet a párharcban. Az alapszakaszgyőztes San Jose Sharks hosszabbítás utáni győzelmével életben tartotta esélyeit az Anaheim Ducks ellen.
Patricks Marleau piszkálása után tovább élnek a Cápák reményei
Fotó: Reuters
Patricks Marleau piszkálása után tovább élnek a Cápák reményei
Patricks Marleau piszkálása után tovább élnek a Cápák reményei
Fotó: Reuters
Patricks Marleau piszkálása után tovább élnek a Cápák reményei

Danny Briere gólja után alighanem kevesen gondolták, hogy a Pittsburgh Penguins a párharc hatodik mérkőzésén, Philadelphiában kivívja a továbbjutást a Flyers ellen. Ekkor ugyanis – a második negyed ötödik percének elején – 3–0-ra vezetett a Philly. A Pingvinek azonban felálltak a jégről, és megfordították a mérkőzést.

A feltámadás alaphangját Ruszlan Fedotenko adta meg, aki fél perccel Briere gólja után betalált. Majd Mark Eaton következett, aki egy Martin Bironról kipattanó korongot a levegőből ütött a hálóba, így Sidney Crosby gólja már az egyenlítést jelentette a második harmad elején.

Szergej Goncsar távoli bombája hozta meg a fordítást, és Crosby újabb, üres kapus gólja volt a kegyelemdöfés a Philadelphia számára, amely így hazai pályán volt kénytelen búcsúzni a playoff további küzdelmeitől.

„Olvastam az újságokban a cikkeket és láttam a tévés beszámolókat, amelyek arról szóltak, hogy bizonyos embereink képtelenek betalálni a kapuba. Így amikor Fedotenko és Goncsar betalált, jót mosolyogtam, hiszen éppen róluk volt szó ezekben a tudósításokban” – mondta Dan Bylsme, a győztes csapat mestere, aki nem titkolta, érzett némi elégtételt a mérkőzés után. Goncsar és Fedotenko egyébként első gólját szerezte a rájátszásban.

A Chicago szintén 3–0-ra elhúzott a Calgary ellen az ötödik meccsen, ám a Blackhawks nem omlott össze Dustin Boyd szépítő találata után, és simán, 5–1-re felülmúlta a Lángokat. Ezzel a Chicago 3–2-es előnnyel utazik Kanadába.

Az alapszakaszgyőztes San Jose az életben maradásért fogadta az Anaheimet, és nagyon megizzadt a további küzdelmekért. Joe Thornton és Davin Setoguchi találatával 2–0-ra vezettek a Cápák, ám a záró játékrészben egyenlített a Ducks. Következett a hosszabbítás, amelyben Patrick Marleau lövése döntött hat perc után. Thornton gólja mellett két gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. A San Jose 48-szor, az Anaheim 25-ször lőtt kapura a mérkőzésen.

NHL, RÁJÁTSZÁS

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Chicago Blackhawks (4.)–Calgary Flames (5.) 5–1
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Chicago javára
San Jose Sharks (1.)–Anaheim Ducks (8.) 3–2 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 az Anaheim javára

KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Philadelphia Flyers (5.)–Pittsburgh Penguins (4.) 3–5
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Penguins javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik