Franciaország megtette az első lépést a bennmaradás felé

Vágólapra másolva!
2008.05.10. 08:27
A Kanadában zajló jégkorong-világbajnokság pénteki napján az „alsóházban” is megkezdődtek a küzdelmek, a bennmaradásért. A két győzelemig tartó párharcok első felvonásában Franciaország szoros meccsen nyert Olaszország ellen, míg a várakozásoknak megfelelően Szlovákia könnyedén verte meg Szlovéniát.
A szlovákok 5 öt gólt ünneplhettek Szlovénia ellen
Fotó: Action Images (archív)
A szlovákok 5 öt gólt ünneplhettek Szlovénia ellen
A szlovákok 5 öt gólt ünneplhettek Szlovénia ellen
Fotó: Action Images (archív)
A szlovákok 5 öt gólt ünneplhettek Szlovénia ellen

A Franciaország–Olaszország párharc, amellett, hogy a kiesésről dönt, számunkra azért is lehet érdekes, mert a győztes csapat a magyar válogatott riválisa lehet a bennmaradásért folytatott küzdelemben, a jövőre esedékes svájci világbajnokságon.

Nos, az első mérkőzés azt mutatta, hogy nincs jelentős tudásbeli különbség a két együttes között, így nagyon nehéz előre megjósolni, hogy melyikük nyerheti a párharcot, mindenesetre Franciaország lépéselőnybe került, azt követően, hogy 3–2-re győzni tudott.

A vezetést az olaszok szerezték meg emberelőnyből, Jonathan Pittis góljával, de Yorick Treille ugyancsak egy kiállítást követően, még az első harmadban egyenlíteni tudott.

A második harmadban csak egy találat született, amit a franciák szereztek Baptiste Amar révén, de ez döntőnek bizonyult.

Az utolsó játékrészben 1–1 gólt ütöttek a csapatok, így a franciák végül 3–2-re megnyerték a mérkőzést.

A másik mérkőzésen – ahogy már beszámoltunk róla – az a Szlovákia találkozott Szlovéniával, mely válogatott hatalmas meglepetést okozott azzal, hogy kétszer is kikapott az első körben, és így a bennmaradásért kell játszania.

Több kellemetlen meglepetést azonban már nem aligha éri északi szomszédunkat. A két győzelemig tartó alsóházi rájátszás első meccsén Szlovákia, 1–-0-ás első harmad után, a második játékrészben négy gólt ütve, a papírformának megfelelően 5–1-es győzelmet aratott Szlovénia ellen.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG

A BENNMARADÁSÉRT
Franciaország–Olaszország 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)
A két győzelemig tartó árharc állása: 1–0 Franciaország javára.
Szlovákia – Szlovénia 5–1 (1–0, 4–1, 0–0)
A két győzelemig tartó árharc állása: 1-0 Szlovákia javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik