Sorozatban hatodszor szenvedett vereséget a ligaelső Detroit

Vágólapra másolva!
2008.02.18. 08:39
Sorozatban hatodszor szenvedett vereséget a ligaelső Detroit az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszának 128. játéknapján. A Red Wings ezúttal 1-0-ra kapott ki a Dallas Stars otthonában. Buffalóban nyert 4-1-re a Pittsburgh Penguins. Teemu Selänne gólpasszával elérte 670. pontját az Anaheim csapatában, és ezzel ő mindenidők legeredményesebb játékosa a klub történetében.
Niklas Hagman találata még mélyebbre sodorta a detroitiakat
Reuters
Niklas Hagman találata még mélyebbre sodorta a detroitiakat
Niklas Hagman találata még mélyebbre sodorta a detroitiakat
Reuters
Niklas Hagman találata még mélyebbre sodorta a detroitiakat

Marty Turco és Niklas Hagman főszereplésével győzte le a Dallas együttese a ligaelső Detroitot az NHL legutóbbi játéknapján. A Stars kapus huszonnyolc védést mutatott be a Red Wings ellen, és ezzel pályafutása során harminckettedszer őrizte meg kapuját a góltól.

A texasiak másik kulcsembere a Hagman volt, aki két gólnélküli harmad után talált a vendégek hálójába, megszerezve ezzel szezonbeli huszonegyedik gólját. A Stars így otthon tartotta a három pontot, amely egyben azt is jelentette, hogy a detroitiak elszenvedték sorozatban a hatodik vereségüket is.

Teemu Selänne gólpasszával elérte 670. pontját az Anaheim csapatában, és ezzel ő mindenidők legeredményesebb játékosa a klub történetében. A harminchét éves klasszis ezzel Paul Kariyát szárnyalta túl.

A kacsák egyébként az első felvonás után még 1-0-ra égtek, azonban a második húsz percben
Ryan Getzlaf, Ryan Carter, Scott Niedermayer és Chris Pronger is eredményes volt, így nemcsak hogy megfordították, de el is döntötték a mérkőzést ebben a harmadban.

Gödörben van a Philadelphia Flyers együttese is, hiszen ezúttal a Montreallal szemben maradt alul, és sorozatban a hetedik vereségét könyvelhette el.

Elképzelhető, hogy visszatér a ligába az elmúlt évtized egyik legjobb játékosa, Peter Forsberg. A svéd center ebben a szezonban nem lépett pályára az NHL-ben, azonban elképzelhető, hogy Philadelphiába szerződik. A kétszeres Stanley Kupa-győztes klasszis abban az esetben játszik újra az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban, ha úgy érzi, hogy korábbi lábfej és bokasérülése nem zavarja meg ebben.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL), ALAPSZAKASZ

128. JÁTÉKNAP
Chicago Blackhawks Colorado Avalanche 2-1
Dallas Stars Detroit Red Wings 1-0
Buffalo Sabres Pittsburgh Penguins 1-4
Anaheim Ducks Cargary Flames 4-2
New York Rangers San Jose Sharks 3-1
St. Louis Blues Columbus Blue Jackets 5-1
Philadelphia Flyers Montreal Canadiens 3-5
Minnesota Wild Nashville Predators 5-4 – hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik