Szétlövésben nyert a San Jose ellen a bajnok Anaheim Ducks

Vágólapra másolva!
2007.11.10. 08:15
Ryan Getzlaf találatával nyert a szétlövésben a bajnok Anaheim a San Jose ellen az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 35. játéknapján. A Detroit Red Wings hazai pályán győzte le simán a Columbust, a Toronto Maple Leafs Buffalóból hozta el a két pontot.
Andy McDonald (balra) és Jeremy Roenick harcából az anaheimi játékos jött ki győztesen ezúttal
AP
Andy McDonald (balra) és Jeremy Roenick harcából az anaheimi játékos jött ki győztesen ezúttal
Andy McDonald (balra) és Jeremy Roenick harcából az anaheimi játékos jött ki győztesen ezúttal
AP
Andy McDonald (balra) és Jeremy Roenick harcából az anaheimi játékos jött ki győztesen ezúttal

Ryan Getzlafnak és Andy McDonaldnak köszönheti az Anaheim együttese, hogy hazai pályán megnyerte a San Jose elleni összecsapást. A harmadik harmad elején ugyanis még a Sharks vezetett, amikor alig több, mint tizennégy perccel a vége előtt McDonald egyenlített, így kiharcolta a bajnok számára a hosszabbítást. Getzlaf egyébként a Ducks első találatát szerezte.

A ráadásban több gól nem esett, így jöhetett a szétlövés. Ebben a hazai csapat bizonyult jobbnak, hiszen az előbb említett két játékos újra eredményes volt, míg a másik oldalon egyetlen találat sem született a mérkőzés ezen szakaszában.

A kacsák ezzel megszerezték hatodik győzelmüket a szezonban, és ezzel elmozdultak az Csendes-óceáni csoport utolsó helyéről.

Dan Cleary két találatának köszönhetően hazai pályán nyert a Detroit a Columbus ellen. A Red Wings jobbszélsője előbb az első harmadban, majd a harmadikban volt eredményes.

Igaz a vendégek a második felvonás elején még egyenlítettek Rick Nash találatával, azonban Thomas Holmström még ugyanebben a játékrészben újra a hazai együttes javára fordította az állást.

A vége előtt kevesebb, mint másfél perccel Henrik Zetterberg is betalált a Blue Jackets hálójába, így a klasszis már zsinórban a tizenhatodik meccsén szerzett pontot, ami klubcsúcsnak számít.

Baffalóban ért el háromgólos sikert a Toronto csapata. A Maple Leafs legjobbja a parádézó kapus, Andrew Raycroft volt, aki harminc védést mutatott be, és karrierje hatodik „shutoutját” érte el.

A hálóőr különösen az első harmadban nyújtott klasszis teljesítményt, amikor a Sabres a kapujához szögezte a vendégeket. Ekkor Raycroft tizenötször hárított.

A Toronto Bryan McCabe atlálatával szerezte meg a vezetést alig több, mint fél perccel a második felvonás vége előtt, majd a harmadik játékrész elején Mats Sundin duplázta meg azt. A hajrában aztán Boyd Devereaux adta meg a kegyelemdöfést a Buffalónak, amikor kialakította a 3-0-s végeredményt.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

35. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres Toronto Maple Leafs 0-3
Florida Panthers Atlanta Trashers 1-4
Detroit Red Wings Columbus Blue Jackets 4-1
Chicago Blackhawks St. Louis Blues 4-2
Vancouver Canucks Colorado Avalanche 2-1 – hosszabbítás után
Anaheim Ducks San Jose Sharks 3-2 – szétlövés után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik