Csak a Detroit Red Wings tudta kihasználni a hazai pálya előnyét

Vágólapra másolva!
2007.10.27. 08:24
A Detroit Red Wings volt az egyetlen hazai csapat, amely otthon tudta tartani a két pontot az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 22. játéknapján. A Calgary, a Florida, a Carolina és a Washington hazai pályán szenvedett vereséget.
Henrik Zetterberg (pirosban) ezúttal is nagyszerűen játszott
Getty Images
Henrik Zetterberg (pirosban) ezúttal is nagyszerűen játszott
Henrik Zetterberg (pirosban) ezúttal is nagyszerűen játszott
Getty Images
Henrik Zetterberg (pirosban) ezúttal is nagyszerűen játszott

Kiválóan kezdett a Detroit hazai pályán a San Jose ellen, hiszen a Red Wings már a második percben előnyhöz jutott Valtteri Filppula révén, akinek ez volt az első gólja a szezonban.

A vendéglátók ezután sem nyugodtak meg, és folyamatosan rohamoztak, aminek az lett a végeredménye, hogy az első húsz perc végén megduplázták az előnyüket. Ekkor az előbb említett center passzát Andreas Lilja jutatta a Sharks hálójába.

A második felvonásban nem esett gól, de ebben a harmadban is a „vörös Szárnyak” irányították a találkozót.

A Záró játékrész is jól kezdte a hazai gárda, hiszen előbb – mindössze harminckilenc másodperccel a második szünet után – Tomas Holmström lőtt a kapuba egy kipattanó korongot, majd a negyvenkilencedik percben huszonkét másodperc alatt kétszer mattolta a San Josét a detroiti együttes.

Henrik Zetterbert is betalált a vendégek hálójába – ő szerezte a negyedik hazai gólt -, és ezzel sorozatban a tizenegyedik meccsén - tehát a Red Wings összes találkozóján - szerzett pontot.

A Sharks gyenge játékát hűen mutatja az is, hogy a vendégek mindössze tizenegyszer lőttek kapura, míg a hazaiak egy híján negyvenszer. Erről ugyanígy vélekedett Joe Thorton a San Jose egyik vezéregyénisége is, aki szintén gyenge napot fogott ki.

„Nagyon-nagyon jól játszottak ma este, és mi nagyon rosszul – mondta a klasszis center a meccs után. – És ez nem volt egy túl jó szereposztás nekünk.”

A Colorado Avalanche Ryan Smyth hosszabbításban szerzett találatával győzte le idegenben a Calgary Flamest, míg a Montreal nagyszerű emberelőny-kihasználásának köszönheti, hogy nyert a Carolina otthonában. A Canadiens tíz előnyből ötöt gólra váltott.

A Buffalo idegenben „törte meg az átkot”, és három elvesztett meccs után nyerni tudott. A Sabres a Florida Pantherst győzte le.

NHL, ALAPSZAKASZ, 22. JÁTÉKNAP

Washington Capitals Vancouver Canucks 2-3
Carolina Hurricanes Montreal Canadiens 4-7
Florida Panthers Buffalo Sabres 2-4
Detroit Red Wings San Jose Sharks 5-1
Calgary Flames Colorado Avalanche 2-3 - hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik