Továbbra is a Minnesota a liga egyetlen veretlen csapata

Vágólapra másolva!
2007.10.15. 08:24
Két mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) tizenkettedik játéknapján. Mindkét találkozón idegenbeli siker született, a továbbra is veretlen Minnesota Wild a címvédő Anaheim Ducks otthonában nyert, míg a Detroit Red Wings a Los Angeles Kings gárdáját verte meg.
Josh Harding (jobbra) remekül védett, 37 lövést hárított
AP
Josh Harding (jobbra) remekül védett, 37 lövést hárított
Josh Harding (jobbra) remekül védett, 37 lövést hárított
AP
Josh Harding (jobbra) remekül védett, 37 lövést hárított

A Minnesota Wild négy győzelemmel a tarsolyában lépett pályára az Anaheim vendégeként. A címvédő Ducksnál visszatért a kapuba Jean-Sebastien Giguere.

A hálóőr hiába védett 25 lövést is a meccsen, vereséggel távozott pályáról a csapata. Gólnélküli első harmad után a második játékrész elején Brian Rolston lövése a jobb felső sarokban kötött ki. Mark Parrish is szerzett még egy gólt, hátul pedig Josh Harding kiválóan védett.

A Wild kapusa 37 védésével egyéni legjobbját nyújtotta, csapata pedig ötödik győzelmét szerezte. Most már csak egy győzelemre vannak a klubrekordtól, tavaly hat sikerrel kezdték a szezont.

Az Anaheim ellenben nem kezdte jól a bajnokságot, a címvédő hét meccséből mindössze kettőt tudott megnyerni. Jacques Lemaire, a Wild edzője azonban nem temeti az Anaheimt.
„A Stanley-kupa megnyerése után ilyen előfordul. Rövid volt a nyári szünetük, de ezek a játékosok fejben nagyon ott vannak, és biztos vagyok benne, hogy megnyerik a csoportjukat.”

A játéknap másik mérkőzésén is vendégsiker született, ott a Detroit Red Wings diadalmaskodott Los Angelesben.

Gólnélküli első harmad után beindult a vendégcsapat, és az egy gólt, valamint két asszisztot jegyző Henrik Zetterberg és Pavel Dacjuk vezérletével végül háromgólos győzelmet aratott.

Ez volt a Kings ötödik veresége sorozatban, ennél rosszabbul csak az 1987/88-as szezon elején rajtoltak, amikor egy győzelmük mellé hat vereséget is jegyeztek.

„Úgy érzem, jobbak voltunk, de megint ugyanaz történt” – mondta Marc Crawford, a Los Angeles Kings edzője. – „Döntő hibákat vétettünk a meccs döntő szakaszaiban.”

A hazai csapat egyébként első NHL-meccsének 40. évfordulóját ünnepelte, akkor a kaliforniaiak 4-2-re verték a Philadelphia Flyerst.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 12. JÁTÉKNAP
Anaheim Ducks Minnesota Wild 0-2
Los Angeles Kings Detroit Red Wings 1-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik