Büntetőkkel tudott nyerni az Atlanta, a Calgary és az Edmonton

Vágólapra másolva!
2007.09.26. 08:16
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság előszezonjában kedden nyolc összecsapást rendeztek, amelyek egy kivételtől eltekintve igen szoros csatákat hoztak: kettő a hosszabbításban, három csak szétlövéssel dőlt el. Folytatja rossz szereplését a New York Rangers, amely most ötgólos különbséggel kapott ki. A Rangerst igencsak megviselhette az Islanders elleni, egy nappal ezelőtti hosszabbításos, inkább ökölvívó-, mint sem jégkorong-mérkőzésre emlékeztető csatában elszenvedett vereség, valamint az azt megelőző találkozón, a Philadelphiától kapott ötös. Ugyanis ismét öt gól különbséggel kapott ki a Rangers, ezúttal a Detroit volt az elkövető.
Alex Auld (Phoenix Coyotes, balra) védi Geoff Sanderson (Edmonton Oilers, jobbra) lövését
Alex Auld (Phoenix Coyotes, balra) védi Geoff Sanderson (Edmonton Oilers, jobbra) lövését
Alex Auld (Phoenix Coyotes, balra) védi Geoff Sanderson (Edmonton Oilers, jobbra) lövését
Alex Auld (Phoenix Coyotes, balra) védi Geoff Sanderson (Edmonton Oilers, jobbra) lövését

Hatgólos hátrányban a Rangers szépítő találatát Scott Gamoze szerezte az 58. percben, emberelőnyös szituációból. A győztes csapatban Henrik Zetterberg duplázott. A Rangers-Islanders mérkőzéssel ellentétben a Detroit-New York összecsapáson senkit nem kellett kiállítani verekedés miatt. Ez előzmények ismeretében ez nem kis eredmény, pedig pályán volt majd tíz percet Colton Orr is, az előző mérkőzés egyik negatív főszereplője.

A Washington-Carolina találkozót Nicklas Backström 64. percben szerzett gólja döntötte el 2-2-s hatvan percet követően.

A Colorado-Dallas mérkőzés „igazságos” leosztásban nyolc gólt hozott - 4-4 -, Szergej Zubov 64. percben szerzett, aznapi második gólját követően aztán a Dallas játékosai lehettek boldogabbak.

A büntetőpárbajos mérkőzések közül az Atlanta-Nahsville és a Calgary-San Jose összecsapás 2-2-re, míg a Phoenix-Edmonton párharc 1-1-re végződött. Hatvan perc plusz hosszabbítás után.

Az Atlanta 1-0-ra nyerte a büntetőpárbajt - egyedül Ilja Kovalcsuk tudott eredményes lenni -, az Edmonton 2-1-re, a Calgary négy sorozat után 3-2-re.

A Florida Olli Jokinen harmadik harmadban lőtt duplájával fordított, majd nyert 1-2-ről a Chicago ellen.

Az Ottawa is 1-2-ről nyert a Philadelphia ellen, a Szenátorok a második harmad közepén Joe Corvo révén egyenlítettek, majd még annak a játékrésznek a végén Jason Spezza találatával már a vezetést is átvették. A győzelmet a 44. percben Shean Donovan biztosította be.

A 2007-2008-s bajnoki idény az Anaheim-LA Kings párharccal veszi kezdetét, méghozzá Londonban, ahol előbb szeptember 29-én, majd másnap is megütközik egymással a két gárda. A Kacsák a címvédők a világ legrangosabb jégkorong-bajnokságában. A tengerentúlon a rendhagyó idénykezdetet követően október harmadikán indul nagyüzem.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ELŐSZEZON:
Florida Panthers - Chicago Blackhawks 3-2
Atlanta Thrashers - Nashville Predators 3-2-büntetőkkel
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 3-2-h.u.
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 4-2
Detroit Red Wings - New York Rangers 6-1
Calgary Flames - San Jose Sharks 3-2-büntetőkkel
Colorado Avalanche - Dallas Stars 4-5-h.u.
Phoenix Coyotes - Edmonton Oilers 1-2-büntetőkkel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik