Hazai pályán csúnyán kikapott, így hátrányba került az Anaheim

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.16. 10:09
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság elődöntőjében a Detroit idegenben intézte el 5-0-lal vendéglátóját, az Anaheim csapatát, így a Red Wings összesítésben 2-1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban. A találkozó és a detroiti győzelem kulcsembere a svéd Tomas Holmström volt, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből. A vendéggyőzelemben elévülhetetlen érdemei vannak csapattársának, Dominik Haseknek.
Folyamatban a jég karbantartása a detroiti kapu mögött
Reuters
Folyamatban a jég karbantartása a detroiti kapu mögött
Folyamatban a jég karbantartása a detroiti kapu mögött
Reuters
Folyamatban a jég karbantartása a detroiti kapu mögött

KÉPGALÉRIA

A cseh légiós kapusnak 29 lövést kellett hatástalanítania a mérkőzés során, és egyszer sem adta meg magát a hazaiaknak. A 42 éves cseh klasszis második shutoutja volt ez a most zajló rájátszásban, karrierje során pedig már tizennégynél jár.

Összesen viszont már 90-t tudhat magáénak, hiszen az alapszakaszban is van már 76 hibátlan mérkőzés.

Johan Franzen a 12. percben szerzett góljával a vendégek szereztek vezetést a mérkőzésen, majd a harmad utolsó percében Holmström révén értékesítettek egy emberelőnyös helyzetet a detroitiak, megduplázva előnyüket.

Pedig az Anaheim lényegesen többet veszélyeztetett, ám 14 lövésük sem volt elég egyetlen találathoz sem.

Szavazás

Melyik csapat nyeri meg a Stanley-kupát?

Írja be az itt látható számot!
A második felvonás negyedik percében 17 másodperc alatt két gólt lőttek a vendégek, ez pedig már valódi sokk volt a hazaiaknak. Kezdjük azzal, hogy a harmadik vendéggól után a hazaiak kapust cseréltek: Jean-Sebastien Giguere le-, Ilja Brizgalovnak pedig bekorcsolyázott. Sok szerencséje neki sem volt, alighogy beállt, az első lövésből gólt kapott…

A harmad közepén aztán a Rob Niedermayer, Chris Pronger kettős egy időre kivette a játékból az anaheimi jégen nagyon élő Holmströmöt. A Ferencvárost is megjárt előbbi korongos az esetet követően kialakult csetepatét 15 perces büntetéssel zárta, a történtekben nálánál is jobban vétkes Pronger ezt az esetet viszont megúszta.

A Ducks viszont aligha lehet büszke második harmadban felmutatott két(!), eredménytelen kapura lövésére, valamint 23 percnyi büntetésére.

A harmadik játékrészben aztán megint inkább a játékkal foglalkoztak a hazaiak, de 13 lövések ugyancsak eredménytelennek bizonyult. A vendégek viszont az 51. percben megszerezték ötödik találatukat is, amellyel egyben beállították a végeredményt. A találatnál az asszisztot az összedrótozott, a záró részre azért még visszakéredzkedő Holmström jegyzi.

A negyedik összecsapásra ugyancsak Anaheimben, csütörtökön este kerül sor.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG

ELŐDÖNTŐ, EGYBEN NYUGATI-FŐCSOPORT DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS:
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 0-5 (0-2, 0-2, 0-1)
G.: Franzen 12., Holmström 20., 24., Bertuzzi 24., Filppula 51.
Az állás: 2-1 a Detroit Red Wings javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik